Sleduj nás

Poirier má hodně špatnou obranu proti strhům, Oliveira ho zničí, myslí si bývalý šampion

Poirier má hodně špatnou obranu proti strhům, Oliveira ho zničí, myslí si bývalý šampion
Boj o titul lehké váhy se blíží a na stranu současného šampiona se překvapivě začíná stavět čím dál více lidí.

Je to trochu paradox, jelikož ještě před několika týdny o Poirierově výhře prakticky nikdo nepochyboval. Nyní ale už ovšem nastal čas na nějaké bližší analýzy a jedna taková nám říká, že Dustin Poirier, ač je to držitel černého pásu z jiu jitsu, má špatnou obranu proti strhům a dobře se kontroluje na zemi.

„Měl jsem tu možnost s Dustinem trénovat a vím, co je zač. Jemu prostě nesedí wrestling, nesedí mu grappling. Jiu jitsu používá pouze k útokům… nebo spíše používal, teď už se zaměřil hlavně na box. Proto za sebe musím říct, že má Oliveira opravdu velkou šanci tento fight vyhrát. Rozhodně se přikláním na jeho stranu,“ prozradil bývalý šampion z divize lehké váhy Rafael dos Anjos.

„Skutečně není nějak obtížné stáhnout Poiriera na zem. A Oliveira, pokud je chytrý, s ním bude bojovat jedině na zemi. Pokud ho tam stáhne hned v prvním kole, pak se bude zápas vyvíjet jeho směrem, osobně bych si navíc vsadil i na ukončení před limitem, jelikož znáte Charlese, drží rekord v submisích. Jeho pozemním dovednostem nikdo nemůže konkurovat,“ je přesvědčený Anjos.

Další články