Sleduj nás

Poirier předvídá, jakou taktiku čekat v trilogii od Conora McGregora

Poirier předvídá, jakou taktiku čekat v trilogii od Conora McGregora
Dustin Poirier se domnívá, že má svého irského soka před ostře sledovanou trilogií dokonale přečteného.

Conor McGregor už slušných pár dní hlásí, že ví, jak se úspěšně bránit proti calf kickům (kopům do lýtka). To byla Dustinova největší zbraň v odvetě, díky níž si sáhl na výhru v druhém kole na TKO. S ohledem na tento fakt (i mnohé jiné) už Poirier dobře předvídá, o co se McGregor v trilogii bude pokoušet.

„Pamatuju si, že když někdo začal používat ty calf kicky na mě, zejména Jim Miller to byl, tak jedinou a zaručenou efektivní obranou bylo, že jsem je musel ihned oplácet. I když to bolelo, byl jsem zraněný, musel jsem to oplácet stejnou měrou. A proto věřím, že totéž bude dělat i Conor. Jakmile ho kopnu do lýtka, bude se snažit kontrovat úplně stejnou zbraní,“ predikuje Poirier.


Z kempu irského Notoriouse je však znít, že součástí obrany bude i drobná změna bojového stylu. „Samozřejmě, i s tím počítáme. Ale rozhodně to neovlivní mou hru. V žádném případě od calf kicků neustoupím. Conor teď moc dobře ví, jak mu ty kopy dokáží vzít hybnost, proto je musím pořád aplikovat, nenechat ho za žádných okolností v klidu, aby mohl rozvíjet nějakou svou taktiku,“ pravil.

Conor ještě s předstihem stihl uveřejnit, že před trilogií plánuje nabrat nějakou svalovou hmotu, aby jeho údery v postoji měly větší razanci. Už v lednu Dustina párkrát dobře trefil, ale nebyl ho schopný ukončit. To by rád nyní v létě změnil.


„Součástí mého přípravnému kempu je i soustředění se na obranu,“ prozradil Poirier. „Určitě chci hrát svou hru, využít všech mých dovedností, včetně takového jiu jitsu, ale zároveň se v tomto kempu plánuji zaměřit na defenzivu o něco více, než jsem byl ve svých posledních zápasech zvyklý,“ svěřil se s tím, že i když věří ve svou výhru, tak by nerad něco podcenil.

Další články