Sleduj nás

Pokaždé jsem outsider a pokaždé najdu způsob, jak vyhrát, říká Blachowicz před duelem s Adesanyou

Pokaždé jsem outsider a pokaždé najdu způsob, jak vyhrát, říká Blachowicz před duelem s Adesanyou

Jan Blachowicz plánuje Israela Adesanyu tvrdě přivítat v polotěžké váze a upravit tak jeho skóre na 20-1.

Israel Adesanya je borcem, který ještě v celé své MMA kariéře nenašel přemožitele. Do hry přitom přišel s atraktivním kickboxerským stylem, jenž doprovází precizní a efektivní technikou. Takto dohromady porazil už dvacet borců, mezi něž můžeme zařadit taková jména, jako jsou Anderson Silva, Paulo Costa, Robert Whittaker či Yoel Romero.

Po vyklizení střední váhy se tento borec s nigerijskými kořeny rozhodl přesunout o váhu výše, kde na něj bude čekat nový šampion Jan Blachowicz. Na něm je ale už opravdu znát, že se jedná o rozenou polotěžkou váhu a právě tento faktor se může ukázat jako rozdílový.


„Israel si musí uvědomit, že polotěžká váha není střední. Ty rány zde jsou ostřejší a tvrdší,“ upozorňoval Blachowicz šampiona z nižší hmotnostní kategorie, který je i tak podle všech papírových předpokladů považován za jasného favorita.

Jan Blachowicz řeší souboj o titul v UFC


Pro polského veterána to ovšem není žádná novinka. „Já jsem byl outsiderem snad v každém duelu, takže se jedná o něco, na co jsem zvyklý. Pokaždé jsem si ale našel způsob, jak vyhrát,“ avizoval, že uspět plánuje i v příštím utkání.

„Adesanya je nepochybně skvělý šampion, jeho bilance 20-0 je naprosto skvělá, nicméně nastal čas na korekci. Věřím, že budu tím prvním, kdo ho porazí,“ doplnil sedmatřicetiletý Blachowicz, který se aktuálně nese na vlně čtyř výher. Jeho poslední neúspěch se datuje k 23. únoru roku 2019, když v Praze podlehl Thiagu Santosovi.


Další články