Sleduj nás

Překvapení v těžké váze! UFC vhodí do hry pás pro dočasného šampiona, Ngannou je rozhořčen

Překvapení v těžké váze! UFC vhodí do hry pás pro dočasného šampiona, Ngannou je rozhořčen
Francis Ngannou a jeho tým se cítí dost zaskočeni rozhodnutím Dany Whitea, který zničehonic sáhl k souboji o pás pro prozatímního šampiona.

Regulérním mistrem divize sice Ngannou zůstává, ale už brzy bude mít svého neoficiálního zástupce, se kterým se bude muset setkat v unifikačním boji. Tím se stane buďto Ciryl Gane, anebo Derrick Lewis.

„Podobné rozhodnutí ze strany UFC, a zejména Dany Whitea, nás velmi zaskočilo. Doufáme, že nám to někdo vysvětlí!“ zlobil se agent kamerunského Predátora Marquel Martin. „Tento verdikt je pro nás doslova šokující. Byli jsme připraveni náš pás obhajovat!“ sdělil v rozhovoru pro ESPN. Stanovisko organizace doteď nepochopil.


Původním záměrem přitom bylo, že Francis Ngannou svede svou první obhajobu s Derrickem Lewisem. Z tohoto plánu tedy pro tuto chvíli sešlo.

„Jsou to tři měsíce, co Francis naposledy bojoval, ale UFC už teď do hry pouští pás pro dočasného šampiona. Chápeme, že o těchto věcech my nerozhodujeme, ale přijde nám to nezdvořilé,“ přidal svůj názor Martin.


Nezbývá nám tedy nic jiného, než přijmout věci takové, jaké jsou. Derrick Lewis bude 7. srpna na UFC 265 bojovat o pás pro dočasného mistra divize těžké váhy s Cirylem Ganem. Dle výpovědi novináře Ariela Helwaniho sháněl Dana White pro tento termín jeden „zvučný“ souboj,  a proto se nebál narychlo zamíchat kartami.

Další články