Sleduj nás

Procházka vs. Adesanya? Bomba, která není až tak nereálná! Nigerijský šampion potvrdil obří plány

Procházka vs. Adesanya? Bomba, která není až tak nereálná! Nigerijský šampion potvrdil obří plány
Pokud v nějaké dohledné době převezme Jiří Procházka na trůnu polotěžké váhy UFC žezlo po Janu Blachowiczovi, dost možná svou první obhajobu svede proti jednomu z nejvlivnějších zápasníků organizace.

Tím je současný šampion střední váhy Israel Adesanya, jenž má za svými zády skutečně velký zástup bojových fanoušků. A ti budou jistě netrpělivě očekávat, zdali se jejich idolu na druhý pokus podaří úspěšný přesun o hmotnostní kategorii výše.

Jiří Procházka vs. Israel Adesanya


„Ve střední váze mě čeká ještě jedna obhajoba a pak se chci vydat tam, kde pro sebe budu vidět nějakou výzvu. Nebaví mě neustále obhajovat, chci dělat to, kde se musím překonávat. To mě láká a vzrušuje,“ sdělil Adesanya veřejnosti své plány.

Poprvé mu však přesun do divize 93 kg nevyšel. S Janem Blachowiczem, jenž využil své hmotnostní převahy a Israela zneškodnil hlavně na zemi, podlehl na body.


„Nasrat na to, tohle se stává. V životě jsem ztratil víc než jeden blbý zápas. Pro ten pás si nahoru stejně půjdu znovu. Možná to bude zase s Janem, možná ne. Uvidíme, kdo tam bude šampionem. Třeba se střetnu právě s Jonem Jonesem ještě,“ pravil.

A tímto se nám odkryly veškeré karty. Jiří Procházka bude dělat titulového náhradníka boji Jan Blachowicz vs. Glover Teixeira, což znamená, že do zápasu buďto zasáhne už koncem října, anebo by mohl o titul zabojovat někdy zkraje nového roku. Pokud se nakonec dostane k titulu, skutečně bychom ho pak mohli vidět ve velmi záživném postojářském boji s Israelem Adesanyou.


whittaker adesanya ufc

Další články