Sleduj nás

Jiří Procházka vytasil precizní KO a ovládl Vegas. Je to zabiják, chválí ho Cormier. Dále boj o titul?

Jiří Procházka vytasil precizní KO a ovládl Vegas. Je to zabiják, chválí ho Cormier. Dále boj o titul?
Tuzemští fanoušci nestačili během nedělního rána ani dýchat. Jiří Procházka se postaral o další napínavou show, ve které ukončil bývalého titulového vyzyvatele Dominicka Reyese na KO ve druhém kole.

Zápas se nesl na vlně očekávání a nutno dodat, že je Jirka naplnil ve velkém stylu. Dominick sice předem hlásil, že UFC není Rizin a že se zkušenosti v této bitvě projeví, jenže to možná ani on sám netušil, co se na něho valí.

Denisa si šel za ukončením od prvních momentů utkání. Reyes byl často nucen ustupovat nebo se schovával do krytu. Nepomohl ani úspěšně doručený takedown, ze kterého se Jiří po chvíli vymanil, aby i nadále mohl pokračovat ve svém tlaku.


Klíčové chvíle přišly ve druhém kole. Reyes se snažil kontrovat a Procházka musel ukázat, že kromě rozdávání ran je umí i přijímat. Žádný ze soupeřových pokusů však nebyl natolik úspěšný, aby českého samuraje zastavil v tom neustálém náporu.

Svůj nezlomný výkon Jirka vyšperkoval spektakulárním ukončením, které se dozajista dočká nominace na KO roku. Šílená tečka k zápasu z podání osmadvacetiletého borce z Hostěradic byla zasazena loktem z otočky, po němž protivník zůstal ležet vláčně na zemi.


Procházka ukončil Reyese

Chvála od veteránů


Že se jednalo o špičkový výkon, to neuniklo všem zápasníkům, kteří si tuto válku nenechali ujít. Včetně například takového Daniela Cormiera.

„Tenhle týpek Procházka je jako lavina, která se valí dolů a sráží všechny své soupeře, jaké potká,“ chválil Denisu na svých sociálních sítích bývalý šampion polotěžké i těžké váhy.

„Jirka používá kardio jako svou hlavní zbraň, a navíc má fantastickou bradu a skvělý zabijácký instinkt. Jsem z něho velmi ohromen!“ doplňoval uznávaný UFC veterán.

Dále boj o titul?


Vše to vyšperkoval Dana White, který těsně před turnajem prohlásil, že se vítěz této bitvy stane dalším v pořadí, kdo vyzve současného šampiona polotěžké váhy.


Určitě by se jednalo o příjemné překvapení, nicméně nesmíme zapomínat na to, že držitele pásu Jana Blachowicze bude v září čekat obhajoba s Brazilcem Gloverem Teixeirou. A za tu dobu se toho může ještě hodně stát.

Sám Jiří byl touto zprávou překvapen i potěšen. „Já a boj o titul? To by byla čest!“ zmínil se v pozápasovém rozhovoru, jak mu byla tato novinka přednesena. Tak uvidíme tedy, jak se to vyvine.


Další články