Sleduj nás

Ronda Rousey: Myslím si, že UFC má své oblíbence, kterým by odpustilo i vraždu

Ronda Rousey: Myslím si, že UFC má své oblíbence, kterým by odpustilo i vraždu

Velmi citlivé téma nakousla dnes již bývalá účastnice v nejprestižnější bojové soutěži světa Ronda Rousey. Podle jejích slov tu jsou jedinci, kteří svým přístupem (propagace zápasů, užívání zakázaných látek apod.) jasně překračují hranice povolených možností, avšak UFC jim to stejně odpustí, neboť na jejich jméno nedá dopustit. O kom všem je řeč?

V první řadě nás napadne Jon Jones, jenž se na konci roku 2018 představí po osmnácti měsících opět v kleci, i když původně dostal stopku na čtyři roky, a v druhé řadě také Conor McGregor, jemuž údajně už sláva stoupla do hlavy místo sportu jako takového mu jde jen o propagaci, která má už hodně daleko od zdravého chování. 

„Rozumím tomu, čeho se jistí lidé snaží docílit, ale nechápu, že tak činí i s vědomím ztráty zdravého rozumu,“ nechává se slyšet současná wrestlingová zápasnice, která se se světem smíšeného bojového umění prakticky nadobro rozloučila před dvěma lety při porážce na UFC 207 s prvotřídní brazilskou zápasnicí Amandou Nunes.


Ronda Rousey komentuje UFC

„Sama mám pochopení ke spoustě věcí, ale tohle je něco, co mi nejde do hlavy. Když se člověk už i nechá zatknout kvůli tomu, aby jeho zápas měl později sledovanost (Conorův útok na autobus), pak něco není v pořádku. Kdysi jsem sama byla důkazem toho, že můžete svůj souboj udělat zajímavý, a to i bez toho, aniž byste překročili nějaká pravidla,“ poukazuje. 


McGregor je prý kromě skvělého boxu také jedničkou v propagaci zápasů. Dle pozdější výpovědi Khabiba Nurmagomedova byl celý útok na autobus v Brooklynu naplánovaný, jelikož mu vůbec poprvé v celé své kariéře někdo zakázal, aby si s sebou vzal svůj tým. Conor pak v tomto příběhu sehrál svou roli a ta, jak jsme všichni viděli, opravdu přesahovala veškeré meze. 

„Myslím si, že když Khabib přeskočil pletivo, aby napadl jednoho chlápka, co na něj něco pokřikoval, nebylo to tak hrozné, jako když Conor házel různé předměty na autobus, kde seděli zcela nevinní lidé. Ať už v tom má nebo nemá UFC prsty, štve mě, že některým výše postaveným zápasníkům se dostává zvláštního zacházení. Tenhle sport by měl být o disciplíně a kázni, nikoliv jen o provokaci,“ říká Ronda.

„Úplně stejné to je i s lidmi, kterým byli v těle nalezeny zakázané látky. Pokud se jedná o nějakého uznávaného zápasníka, ten trest pro něho nikdy nebude tak vysoký, jako by asi byl pro toho, co s tímto sportem teprve začíná. Kdyby to záleželo jenom na mně, byla bych v tomto ohledu mnohem přísnější, a to na všechny,“ dodává bývalá hvězda z bantamové váhy, jež si teď svou slávu užívá mimo jiné také na filmovém plátně.



Další články