Sleduj nás

Šampion Usman chce vyrazit do boje, místo Covingtona však vyzývá Natea Diaze

Šampion Usman chce vyrazit do boje, místo Covingtona však vyzývá Natea Diaze
Je tohle ještě šampion? Kamaru Usman se již skutečně okatě snaží udělat vše, jen aby nemusel čelit Colbymu Covingtonovi.

Je zřejmé, že se oba dva borci vůbec nemusí, ale doposud vyslal šampion velterové váhy bojovou pobídku snad naprosto každému, kromě jediné osoby. Důvod, proč tak činí, je ten, že si Colby souboj o titul údajně nezaslouží. Čím si ho ale zaslouží takový Nate Diaz?

„Nate, já tě vidím. Pokud o tenhle fight skutečně stojíš, tak víš, komu máš zavolat,“ vzkázal Usman bojovníkovi, který má za sebou velký zástup fanoušků. Potíž je pouze v tom, že své poslední dva zápasy prohrál a v žebříčku velterové váhy se ani nenachází…


Protože to není poprvé, co si vládce divize ukázal na vhodného soupeře (naposledy se dožadoval boje s Michaelem Chiesou a i odveta s Masvidalem je jeho práce), obrátili se proti němu už i jeho vlastní fanoušci.

„Kamaru, já vím, že jsi šampion a že máš určité slovo při výběru soupeře, ale proč bys chtěl bojovat s někým, kdo ani není v žebříčku? Pokud se ti nechce zápasit s Colbym, tak se aspoň střetni s Leonem Edwardsem. To je člověk, který si svou šanci zasloužil,“ napsal na jeho profilu jeden z příznivců.


A spokojený není ani sám Covington, který podobnou zradu tušil předem. „Dana White za mnou přišel, aby mě ujistil, že udělá vše pro to, abych ve svém příštím zápase bojoval o titul. Bohužel Usman bude raději doufat, že nás přepadnou mimozemšťané, než aby mi musel čelit.“

Útěchou pro nás může být, že ve vedení UFC sedí „dostatečně kompetentní lidé“, aby duelu mezi Usmanem a Diazem nedali zelenou. Dokud Dana White neřekne jinak, stále by mělo platit, že příštím vyzyvatelem bude Colby Covington, leč stále čekáme na dohodu se šampionem.


Další články