Sleduj nás

Sandhagen: Pokud porazím Yana, budu ve své podstatě regulérní šampion divize

Sandhagen: Pokud porazím Yana, budu ve své podstatě regulérní šampion divize
Jak je vidno, s šampionem Aljamainem Sterlingem se v UFC už ani nepočítá.

Sterling je sice stále aktuální mistr bantamové váhy, ale protože má vleklé a nepěkné potíže s krční páteří, jakoukoliv svoji další účast v nitru oktagonu potvrdit nemůže.

UFC proto muselo sáhnout ke změně. V době absence šampiona vhodí do hry dočasný titul, o nějž se utkají Cory Sandhagen a Petr Yan. Až z výsledku této bitvy budeme moct určit, co se bude dít dál.


„Abych byl upřímný, myslím si, že všichni fanoušci vidí Petra Yana jako šampiona. Proto když ho porazím, budu ve své podstatě regulérním šampionem už teď,“ vysvětluje Sandhagen, který se Sterlingem příliš nepočítá.

Takový TJ Dillashaw třeba upozornil, že se „Aljo“ do boje už vracet nemusí. „Pokud máte potíže s krční páteří, jakýkoliv brzký návrat vás může nadobro zmrzačit. Podle mě si snaží jen pás ponechat tak dlouho, jak to bude možné, než pověsí rukavice na hřebík.“


Uvidíme, jak to nakonec bude. Kdyby Sterling odložil i svou další obhajobu, UFC by mu status mistra divize bantamové váhy odebralo. Prozatím ho ale i kvůli jeho zdravotním komplikacím nikam netlačí.

Další články