Sleduj nás

Škrt za škrtem. Ciryl Gane odhalil, jaká je jeho skutečná výplata v UFC

Škrt za škrtem. Ciryl Gane odhalil, jaká je jeho skutečná výplata v UFC
Ciryl Gane odhalil výši své skutečně výplaty ze svého posledního zápasu. Nutno dodat, že s ní spokojený příliš nebyl.

Platy nejen UFC zápasníků jsou čím dál častěji jedno žhavé téma a dá se jen těžko predikovat, zdali se to v nějaké dohledné době vůbec změní.

Faktem nicméně zůstává, že abyste svou výplatu co nejvíce navýšili, potřebujete se dostat na co nejvyšší místa turnajů, nejlépe rovnou do titulových zápasů. To jsou totiž pozice, kde se už začínají točit nějaké pěkné peníze.


Ciryl Gane patří k jedněm z nejperspektivnějších bojovníků v UFC, za souboj s Derrickem Lewisem si odnesl 350 tisíc amerických dolarů. Přímo do jeho kapsy mu šla ale pouze polovina.

„Má výplata byla 350 tisíc dolarů. Bohužel se vám z toho 30 procent zdaní, takže vám zůstane jen 240 tisíc. Když si to převedete na eura, máte to 200 tisíc. Z této sumy ale dáte jednu pětinu svému týmu, takže mi oficiálně zůstalo 160 tisíc euro,“ prozradil Gane.


Daně bývají v každém státu jiné. Takový Sean O’Malley například nyní odmítl bojovat v New Yorku, protože se nechtěl vzdávat své výplaty, která je podle jeho slov už tak dost malá. Místo toho vyčkává, zdali mu organizace nepředhodí nabídku k zápasu do Vegas.

Alexander Volkov Ciryl Gane

Další články