Sleduj nás

St.Pierre nabídl svůj názor, zdali je Kamaru Usman skutečně nejlepší velterovou váhou všech dob

St.Pierre nabídl svůj názor, zdali je Kamaru Usman skutečně nejlepší velterovou váhou všech dob
Je Kamaru Usman skutečně nejlepším zápasníkem celé historie velterové váhy?

Tuto otázku si klade spousta lidí a jak postupně plyne čas, musíme přiznat, že možná už více jak 50 % všech odpovídajících tvrdí ano, opravdu je.

Na druhou stranu tu ještě zůstává takový Georges St.Pierre, který ve veltru působil před vládou „Nigerijské noční můry“. Dle jeho názoru Kamaruovi chybí kousíček, aby se za nejlepšího mohl považovat.


„Nelze pochybovat o Usmanových schopnostech, ale podle mě mu ještě nějaká obhajoba chybí, aby mohl být považován za nejlepšího vůbec. Jeho dovednosti jsou však mimořádné, ale práce na této úrovni také není lehká. Teprve když začnete svůj pás obhajovat, se ukáže, jak na tom doopravdy jste,“ vysvětluje GSP.

Kamaru má za sebou čtyři úspěšně obhajoby, dvě přitom proti stejnému soupeři – Jorgemu Masvidalovi. Další jej bude čekat letos v listopadu proti Colbymu Covingtonovi.


„Abych byl upřímný, domnívám se, že úplně každý má šanci Usmana porazit. Někdo ji má vyšší, jiný menší, ale každý tu šanci má. Pro šampiona bývá nebezpečné zejména to, že se uspokojí se svými výkony. Když se začne domnívat, že se ho nikdo nemůže ani dotknout, v takovém případě povolí, zatímco odhodlání vyzyvatelů sílí,“ uvedl GSP pro MMA Junkie.


Další články