Sleduj nás

Tak dost! zlobí se Michael Bisping. S „vybíravým“ týmem šampiona Adesanyi silně nesouhlasí

Tak dost! zlobí se Michael Bisping. S „vybíravým“ týmem šampiona Adesanyi silně nesouhlasí
Michael Bisping je jedním z těch lidí, kteří usilují o to, aby UFC ctilo své žebříčky.

Momentálně to totiž funguje tak, že si někteří fighteři, a jedná se dokonce i o šampiony, rádi vybírají své soupeře bez ohledu na pozici v žebříčku. Takový Eugene Bareman, trenér Israela Adesanyi, už nemůže víc nahlas říct, že pro svého svěřence do jeho příštího zápasu nechce Roberta Whittakera – tedy muže, jenž by na boj o titul ve střední váze měl mít nejvyšší nárok.

„Se vší upřímností, Rob nám nepřijde jako zajímavý soupeř, svou příležitost navíc už propásl. Měl možnost se s námi utkat v červnu, jenže on přišel s výmluvou, že potřebuje více času. UFC je ale o tom, abyste se chytali svých šancí, pokud jednu odmítnete, pak je mi to líto, ale druhou už nedostanete, musíte vyhrát další fight, abyste si svou šanci znova zasloužili,“ myslí si Bareman.


Zmíněné stanovisko se ovšem dotklo několika lidí, včetně takového Michaela Bispinga. „Dovoluji si silně nesouhlasit, protože ve střední váze momentálně nenajdu člověka, který by si o pás zasloužil bojovat více, než si zaslouží právě Robert Whittaker. Kdyby s Adesanyou neměl jít on, pak nechápu, k čemu by nám byly nějaké žebříčky,“ sdělil Bisping pro BT Sport.

„Všechna ostatní jména jsou v linii až za Robem. Logické by bylo, kdyby ostatní měli ještě jeden zápas. Například takový Cannonier se nyní může utkat s Brunsonem, Costu mezitím čeká bitva s Vettorim. Myslím, že takhle je to logicky a dobře naplánované,“ nabídl svůj názor. Záležet bude ale jako vždy na Danu Whiteovi.

Další články