Sleduj nás

Teď chci soupeře z nejlepší pětky pérové váhy, říká Barboza, který pomalu začal lačnit po titulu

Teď chci soupeře z nejlepší pětky pérové váhy, říká Barboza, který pomalu začal lačnit po titulu
S jídlem roste chuť a totéž platí i v případě Edsona Barbozy, který v pérové váze našel svůj druhý dech.

Pomalu to vypadalo, že se nad brazilským bojovníkem stahují mračna. V lehké váze mu pšenka nekvetla, a tak se rozhodl pro přesun o kategorii níže, kde i v případě svého prvního souboje úspěch neslavil. Sporné bylo další rozhodnutí na body.

Edson se však nechtěl vzdát a v tvrdé práci vytrval, což mu nakonec přineslo ovoce. Nejprve se dostavila bodová výhra nad Makwanem Amirkhanim a následně i výhra formou KO nad Shanem Burgosem. Oba tyto úspěchy znamenají, že se z Barbozy stala nová devítka žebříčku pérové váhy.


„Myslím si, že se mi konečně podařilo najít mou ztracenou formu,“ pravil nadšený Brazilec, který byl ještě nedávno na kraji vyřazení z UFC. Teď se ovšem zaměřil na elitní pětku divize, kterou by rád provětral. A začít hodlá co nevidět.

„Do svého dalšího fightu chci definitivně někoho z nejlepší pětky žebříčku, abych se co nejvíce přiblížil k titulu. Inspirací mi je sám Charles Oliveira, který také v jeden moment nezažíval zrovna šťastné chvilky, ale dnes je z něho šampion,“ prozradil Barboza.


Nebál by se prý ani obávaného Hollowaye. „Já a Max? To by byla super šílená bitva. Jsem na ni připravený!“ hlásal odhodlaně. Zda mu to ale vyjde, to bude otázkou, kterou zodpoví až vedení UFC. Do úvahy mimo jiné připadají i taková jména, jako jsou Yair Rodriguez nebo Calvin Kattar.

Další články