Sleduj nás

Teixeira? Beru ho vážně, říká Dana White, ale vyhovět mu zřejmě moct nebude

Teixeira? Beru ho vážně, říká Dana White, ale vyhovět mu zřejmě moct nebude

Glover Teixeira se na proběhnuvším Fight Night turnaj blýskl skvělým výkonem, který korunoval pátou výhrou v řadě. Přesně tou výhrou, která ho za normálních okolností měla vystřelit do pozice vrchního titulového vyzyvatele. To se však zjevně nestane.

Dana White, který byl mimo jiné výkonem jedenačtyřicetiletého veterána dost unesen, totiž přiřkl titulovou šanci Israelu Adesanyovi, současnému šampionovi ze střední váhy, jenž se aktuálně chystá přestoupit na vyšší hmotnostní úroveň.

Glover Teixeira proto vyslal UFC jasný signál, aby nebyl opomíjen, a to i z toho důvodu, že už v této hře dlouho pobývat nemusí. Prezident organizace by mu rád vyhověl, leč snadné to nebude.


„Glover je člověk, pro kterého musíme něco vymyslet. Slyšel jsem ho mluvit o tom, jak chce titulovou příležitost, a je opravdu těžké ho přehlížet. Obzvláště po takovémto výkonu,“ pronesl Dana White na tiskové konferenci.

„Pokaždé, když jsem ho předem odepsal, tak přišel a vyvedl mě z omylu. Souhlasím s ním, že si zaslouží bojovat o pás. Beru ho skutečně vážně, jen ho budeme muset někam zařadit,“ dodával.


Z těchto slov je patrné, že se šéf UFC bude chtít držet původní varianty, která zní, že Jana Blachowicze začátkem jara prvně vyzve Israel Adesanya a pak v létě by mohl Teixeira přijít na řadu. Situaci ovšem může ještě zkomplikovat Jon Jones, kdyby se rozhodl vrátit do polotěžké váhy a bojovat s takovým Adesanyou, pokud se mu podaří získat titul. Těch variant je tam vskutku hodně.


Další články