Sleduj nás

To mi nenakukáte, že je Kamaru Usman velterová váha, to prostě nejde, pochybuje Joe Rogan

To mi nenakukáte, že je Kamaru Usman velterová váha, to prostě nejde, pochybuje Joe Rogan
Kamaru Usman je na jednu stranu neomylný zápasník, ale na druhou stranu je podle mnohých na velterovou váhu prostě strašně velký.

Není to poprvé, co se setkáváme s podobným názorem. Již několikrát o Usmanově muskulatuře a práci s vahou v minulosti někdo pochyboval, ale pokaždé jeho stížnosti zůstaly také jenom pouze u slov.

Momentálně se do současného šampiona velterové váhy obul známý komentátor Joe Rogan. Ten se hodně nahlas divil, jak může muž přezdívaný také jako „Nigerijská noční můra“ plnit limit veltru.


„Podle mě je na čase konečně změnit tenhle systém vážení den před zápasem. Není totiž možné, aby se člověk, jako je Kamaru Usman, dostal na hranici 77 kilogramů, to prostě nejde,“ komentoval Rogan ve svém podcastu.

„Ten člověk váží 77 kg po dobu asi jedné hodiny a pak do zápasu vstupuje s minimálně devadesáti kilogramy. Tohle v žádném případě není normální,“ lamentoval.


„Možná se pletu, ale když si vedle Usmana stoupnete, tak prostě vidíte jeho mohutné tělo a říkáte si, jak tohle může zapadnout do veltru? To mi prostě nenakukáte, že on je zápasníkem velterové váhy, to ani omylem. A on je tu navíc šampionem,“ bědoval nahlas.

Nedávno podobné téma otevřel Kamarův hlavní sok Colby Covington. Ten nigerijského šampiona označil za krále podvodníků užívajících EPO. Přesně díky této zakázané látce prý zvládá plnit váhový limit.

EPO mimochodem použil i TJ Dillashaw, který se k tomuto kroku uchýlil, jelikož jeho tělo nebylo schopné zvládnout hranici nejnižší hmotnostní kategorie, kam se TJ vydával na titulový zápas z bantamu.


Usman: Výhra nad Masvidalem jenom potvrdila, že jsem nejlepší MMA zápasník planety


Další články