Sleduj nás

Trable pro Procházku? Šampion Blachowicz mu dal nečekaný úkol, jenž komplikuje jeho titulové snažení

Trable pro Procházku? Šampion Blachowicz mu dal nečekaný úkol, jenž komplikuje jeho titulové snažení
Jan Blachowciz se prý jednoho dne s Procházkou velmi rád utká, ale než se tak stane, byl by raději, kdyby si český bojovník svou pozici vyzyvatele zasloužil natolik, aby o ní už nemohl nikdo pochybovat.

Jak asi sami dobře tušíte, polský šampion z řad polotěžké váhy UFC se tak snažil říct, aby český samuraj nelenil a pokusil se eliminovat druhého vysoce postaveného borce v divizi, jímž je pro tuto chvíli Aleksandar Rakic, díky čemuž by svět poznal nového právoplatného titulového vyzyvatele. A co se Blachowicze týče, ten se mezitím pokusí vypořádat se svou překážkou, jež nese název Glover Teixeira.

„Věřím tomu, že si s Gloverem poradím a napodruhé úspěšně obhájím svůj titul šampiona. A kdoví, třeba potom bude mým soupeřem skutečně Procházka. Teď si ale myslím, že by bylo fajn, kdyby UFC ještě domluvilo zápas mezi Jirkou a Aleksandarem, abychom tak poznali skutečného vyzyvatele. A nezapomínejte, že tu je ještě Magomed Ankalaev, i on je ve hře,“ zmínil se Blachowicz v interview pro Jamese Lynche.


Pokud se tímto vzkazem začne šéf UFC zabývat, může to být pro Jirku drobné bodnutí do zad. Jednak proto, že když sám chtěl, tak ho Rakič odmítl, a jednak také proto, že mu Dana White přislíbil titulovou šanci, když porazí Dominicka Reyese. Jak už ale víme, White je člověk, jehož názor je velmi vrtkavý a poměrně snadno se dá změnit. Po této šampionově žádosti by tedy i on mohl přehodnotit situaci v polotěžké váze.

A naléhání může být o to intenzivnější, že kromě Blachowicze vytváří na vedení UFC tlak i fanoušci či především sám Rakic, který nyní o duel s Procházkou prosí prakticky na kolenou. Určitě bude tedy ještě zajímavé sledovat, jak se celá tato situace vyvrbí.

Další články