Sleduj nás

Trenér Kníže hodnotí Muradovovu prohru, na vině prý byla i menší klec

Trenér Kníže hodnotí Muradovovu prohru, na vině prý byla i menší klec
Cíl splněn nebyl. Makhmud Muradov usiloval o to, aby se probil do nejlepší patnáctky žebříčku střední váhy, nakonec ale nechal papírově slabšího soupeře, aby nad ním vynikl.

Zápas se konal v lasvegaském Apex Centru. O něm je všeobecně známo, že se zde nachází o něco menší oktagon, díky čemuž se dočkáváme mnohem více přestřelek v postoji a ani wrestleři nemají tolik práce, když nemusí svého soupeře nikde nahánět, aby ho stáhli na zem.

Mach moc dobře věděl, do čeho vstupuje. Celou dobu tvrdil, že nechce, aby se jeho boj přenesl na žíněnku, ale zároveň si hodně věřil, že se tam ani nedostane, neboť měl doposud na svém kontě stoprocentní obranu proti strhům. S příchodem Meerschaerta se ovšem vše změnilo.

Makhmud Muradov prohrál v UFC


„Byl to velmi těžký zápas. V Apexu je menší klec, tudíž výhoda pro wrestlery a také většinou větší intenzita celého souboje. Mach mohl několikrát zápas ukončit, ale nechtěli jsme se pouštět do boje na zemi a také jsme nechtěli tolik tlačit v prvním kole. Takže první kolo jsme vyhráli. Jenže potom přišel problém s kondicí a unavenými nohami. V době, kdy se dostali na zem ve druhém kole, už Macha nechtěly poslouchat nohy,“ zhodnotil pro deník Sport trenér Petr Kníže.


Mach se sice zmohl na několik pěkných úderů, ale při nich se sám odkrýval, takže nakonec i on inkasoval. Do druhého kola tedy vstupoval lehce otřesen.

„Soupeř předvedl pěkný, systematicky výkon a překvapil tím, že ustál všechny čisté údery.  A v postoji dokázal slušně kontrovat, k čemuž mu právě pomáhala menší velikost oktagonu,“ přidal Kníže s tím, že Muradov se k této prohře vyjádří, až se s tím psychicky plně vypořádá.


Další články