Sleduj nás

UFC 235, live výsledky: Jones vs. Smith, Woodley vs. Usman

UFC 235, live výsledky: Jones vs. Smith, Woodley vs. Usman

Je to tu, velmi dlouho očekávaný turnaj, na kterém bude k vidění hned několik hvězd profesionálních bojových sportů. UFC 235 slibuje dva titulové zápasy, velké návraty i nové potencionální vyzyvatele o mistrovské pásy. Určitě se bude na co těšit.

Půjdeme-li postupně, diváci v akci uvidí možného budoucího šampiona pérové váhy Zabita Magomedsharipova, jenž se do klece postaví proti Jeremymu Stephensovi. Všechny karty jsou nakloněny ruskému borci, pro něhož může být tato výhra vstupenkou k titulové bitvě.


V podobné pozici se nachází také holky ze slámové váhy. Na jedné straně Weili Zhang, která ochutnala hořkost porážky ve svém vůbec prvním zápase a od té doby se nese na vlně osmnácti výher, a na druhé straně Tecia Torres, co si chce napravit reputaci po prohře s Jessicou Andrade a Joannou Jedrzejcyk. Tento duel patrně opět dojde do rozhodnutí, v nichž se Torres nejen v poslední době naprosto vyžívá. 


Fanoušci se nepochybně budou také těšit na návrat Codyho Garbrandta, bývalého šampiona z divize bantamové váhy. Ten před pár dny uvedl: „Není důležité, kolikrát spadnete, hlavní je, když dokážete znova vstát. A já si jdu pro to, co je moje.“

Tento vzkaz musí nejdřív vstřebat jeho soupeř Pedro Munhoz, který má podobně vysoké ambice a chce být dalším v pořadí, kdo se bude moct případně o titul porvat.


Přesuneme-li se do velterové váhy, zde se začíná pomalu přiostřovat. Nejprve půjde na scénu bývalý mistr Robbie LawlerBenem Askrenem a po nich teprve přijde titulová bitva. Co se týká Askrena, jak již několikrát zaznělo, jedná se o jeho debut pod značkou UFC, do něhož si přináší svou neporazitelnost z konkurenčních světových soutěží. Jeho přednost plyne zejména z wrestlingu a počítá se, že právě tam by měl mít nad Lawlerem výhodu. I všechny papírové předpoklady jsou mu v tomto případě nakloněny.

Kdo se však válet moc chtít nebude, to je aktuální šampion hmotnostní kategorie do 77.1 kg Tyron Woodley, který o svém soupeři Kamaru Usmanovi řekl, že to jeho mladší a ještě ne tolik zkušené já. Znamená to tedy, že by si se svým nigerijským protějškem měl hravě poradit, a to dříve, než přijdou mistrovská kola.

Než se necháme ukvapit, je nutno dodat, že se Usman nese na famózní vlně třinácti výher, přičemž devět z nich přišlo právě v UFC. Tato „Nigerijská noční můra“ má dar tahat zápasy dost často do bodového rozhodnutí, o což se může pokusit i v duelu s Woodleym. Nelze tedy nic podcenit.


V samotném vrcholu turnaje se nám v titulové bitvě o pás šampiona polotěžké váhy představí Jon Jones a již několikrát avizovaný Anthony Smith. Druhý zmíněný borec se nechal slyšet, že je jedním z mála, co dokáží „Bonese“ nejenom zpomalit, ale navíc i zastavit. Jak to provede, to nám ukáže již nadcházející noc. Osobně bychom si tipli na nějakou submisi, má-li opravdu šanci uspět.

Oproti tomu Jon Jones se už před zápasem viděl na stupínku vítězů, když tvrdil, že chce v tomto roce obhajovat svůj pás rovnou čtyřikrát, čímž by konečně zavřel pusu všem kritikům, co pochybují o jeho schopnostech.

Ať už uspěje jeden nebo druhý, příští soupeř by měl být jasný. Thiago Santos ovládl UFC Fight Night v Praze a momentálně patří mezi nejžhavější kandidáty v boji o titul. Už během dnešní noci by se měl objevit v hledišti T-Mobile Areny.

UFC 235, výsledky:

Jon Jones vs. Anthony Smith
Jones def. Smith via unanimous decision (48-44 x3)


Tyron Woodley vs. Kamaru Usman
Usman def. Woodley via unanimous decision (50-44 x2, 50-45)


Robbie Lawler vs. Ben Askren
Askren def. Lawler via technical submission (bulldog choke) at 3:20 of Round One


Tecia Torres vs. Weili Zhang
Zhang def. Torres via unanimous decision (29-28, 30-27 x2)

Cody Garbrandt vs. Pedro Munhoz
Munhoz def. Garbrandt via TKO (punches) 4:52 of Round One


Jeremy Stephens vs. Zabit Magomedsharipov
Magomedsharipov def. Stephens via unanimous decision (29-28 x3)


Johnny Walker vs. Misha Cirkunov
Johnny Walker def. Misha Cirkunov via first-round TKO (0:36)


Alejandro Perez vs. Cody Stamann
Cody Stamann def. Alejandro Perez via unanious decision (29-28 x2, 30-27)

Mickey Gall vs. Diego Sanchez
Diego Sanchez def. Mickey Gall via second-round TKO (4:13)


Charles Byrd vs. Edmen Shahbazyan
Edmen Shahbazyan def. Charles Byrd via first-round TKO (0:38)


Macy Chiasson vs. Gina Mazany
Macy Chiasson def. Gina Mazany via first-round TKO (1:49)


Hannah Cifers vs. Polynna Viana
Hannah Cifers def. Polyana Viana via split decision (29-28, 28-29, 29-28)


Další články