Sleduj nás

UFC 261: Uriah Hall - Chris Weidman, informace a analýza

UFC 261: Uriah Hall - Chris Weidman, informace a analýza
Tak trochu ve stínů titulových zápasů je na turnaji UFC 261 zajímavý souboj ve střední váze mezi Chrisem Weidmanem a Uriah Hallem. Oba borci se již střetli, to před dlouhými deseti lety v rámci galavečeru Ring of Combat 31.

Souboj v té době neporažených bojovníků ovládl již v prvním kole Weidman, který Halla ukončil precizní boxerskou kombinací. Chris se pak v ROC dostal až k titulu a následně zamířil do UFC. Zde pokračoval ve vítězném tažení. To mu přineslo pás šampiona, který vyrval z rukou legendárního Andersona Silvy.

Současnost již u The All-American není tak hvězdná jako minulost. Pět proher z posledních 7 zápasů hovoří za vše. Weidman i díky zdravotním problémům připomíná již jen stín obávaného bijce. Šestatřicetiletý bojovník nyní disponuje bilancí patnáct výher a pět porážek, kdy 40 % vítězství získal knockoutem.


Uriah Hall Chris Weidman ufc mma

Uriah Hall se po sérii nevyrovnaných výkonů v poslední době našel a momentálně má tři výhry v řadě. Ta poslední navíc přišla nad jeho dětským idolem Andersonem Silvou, pro kterého se jednalo o derniéru v UFC.


Primetime vždy platil za obrovský talent a již od jeho nádherného knockoutu v sedmnácté řadě Ultimate Fightera se mu prorokovala hvězdná budoucnost. Nyní se v šestatřiceti letech zdá, že by mohl přijít první velký útok na vrchol. Do tohoto zápasu půjde Uriah s rekordem šestnáct výher a devět porážek, kdy 75 % vítězství získal knockoutem.

Málokdy v odvetě věříme borci, který poměrně jasně prohrál první souboj. Nyní je ale situace odlišná. Od prvního střetu uběhlo více než deset let. Weidman nepůsobí zdaleka tak pevně jako kdysi a jeho brada již inkasovala znatelnou porci úderů. Hall je nyní na vlně, nedělá zbytečné chyby jako dříve a působí mnohem koncentrovanější. Navíc je na něj velmi zajímavý kurz kolem 2.05, a proto poputují naše peníze na jeho výhru.

Fight card a výsledky turnaje UFC 261 naleznete zde.


Další články