Sleduj nás

UFC 263 nabídne dva titulové zápasy i návrat vyhlášeného gangstera

UFC 263 nabídne dva titulové zápasy i návrat vyhlášeného gangstera
Dvě našlapané titulové odvety i návrat populárního „huliče“ Natea Diaze, tak se dá ve zkratce charakterizovat očekávaný galavečer UFC 263.

Akci bude hostit Gila River aréna v Arizoně a výbornou kulisu vytvoří lehce omezený počet diváků. Hlavní událostí bude souboj o pás střední váhy mezi současným šampionem Israelem Adesanyou a vyzyvatelem Marvinem Vettorim.

The Last Stylebender nastoupí ke třetí titulové obhajobě po neúspěšném pokusu stát se dalším dvojnásobným šampionem. Útok na titul v polotěžké váze rázně odmítl Jan Blachowicz a také všem ukázal, že i tak fenomenální bojovník, jakým Izzy bezesporu je, se dá porazit.


Marvin Vettori bude chtít navázat na poslední kolo vzájemného souboje, který se odehrál v dubnu roku 2018. Italský Sen sice odcházel poražen po třech kolech na body, ale závěrečná pětiminutovka byla jasně v jeho režii a spekulovalo se, jak by asi zápas dopadl, kdyby byl vypsaný na pět kol. Ty nás tentokrát mohou čekat a všichni experti i fanoušci věří, že budou prvotřídní zábavou.

Druhá hlavní událost bude mít stejně jako ta první titulový punc. Navíc se jedná o odvetu ještě více vyrovnaného souboje, než byl ten Adesanyův s Vettorim. Muší váha byla po odchodu Demetriuse Johnsona trochu přehlížená, ale současný šampion Deiveson Figueiredo působí jako osobnost, která dodá celé divizi ztracený lesk.


Třiatřicetiletý Brazilec má za sebou nejen hluboký lidský příběh, ale navíc předvádí opravdu dominantní výkony. Bitva s Brandonem Morenem byla opravdu strhující, a remíza se zrodila hlavně díky neúmyslnému faulu současného šampiona.

Nyní dostali oba bojovníci čas na plnohodnotný kemp a bude zajímavé sledovat, kdo dokázal s časem naložit lépe a vypiloval své schopnosti i strategii na tento konkrétní boj.

leon diaz ufc


Zápas, který by pravděpodobně vévodil jakémukoliv jinému turnaji, nám bude servírován již v polovině hlavní karty. Leon Edwards je trochu zakletý v zrušených a nedokončených zápasech. Talentovaný Brit by podle mnohých měl úřadovat v titulovém mixu, ale stále se motá na hraně opravdového úspěchu.

Pokud se mu podaří porazit takovou osobnost, jako je Nate Diaz, potvrdí, že ambice do něj vkládané mají opodstatnění a můžeme se těšit na jeho budoucí odvetu s Kamaru Usmanem.

Kalifornský „hulič“ se bude chtít předvést po neúspěšném útoku na titul BMF, tedy titul největšího drsňáka celé organizace. Jorge Masvidal jej během tří kol tak otevřel, že přítomný lékař musel bitvu ukončit.

Našlapanou kartu navíc doplní taková jména, jako jsou Demian Maia, Belal Muhammad nebo Paul Craig.


Další články