Sleduj nás

UFC oznámilo několik velkých zápasů, do akce jdou Garbrandt, Makhachev i Paulo Costa

UFC oznámilo několik velkých zápasů, do akce jdou Garbrandt, Makhachev i Paulo Costa
UFC to vzalo hopem, během krátkého intervalu bylo zveřejněno několik velkých zápasů. O jaké se jedná a kdy se na ně můžeme těšit?

Cody Garbrandt (12-4) vs. Kai Kara-France (22-9)


Cody Garbrandt je bývalým šampionem bantamové váhy, který ale ve svých posledních zápasech zažíval peklo. Nevycházely mu jak výkony, tak i výsledky, načež usoudil, že je čas na změnu.

„Mé tělo více odpovídá muší váze. Teprve tam až budu moct naplno projevit svůj potenciál,“ řekl muž s přezdívkou „No Love“, který se konečně dočkal. Cody se ve svém prvním duelu v rámci nejnižší hmotnostní kategorie střetne s Kai Karou-Francem, aktuální sedmičkou žebříčku. Zápas se uskuteční 11. prosince na turnaji, jehož lokace bude ještě upřesněna.

Paulo Costa (13-1) vs. Marvin Vettori (17-5)


Velký průlom nastal i v případu bývalého titulového vyzyvatele Paula Costy. Ten odmítal návrat už jenom kvůli tomu, že ho UFC údajně špatně platí. Následně ale veškerá komunikace z jeho strany utichla, až se náhle objevila zpráva, že se Paulo přeci jen vrací.

Brazilský bijec, jehož primárním cílem je podle všeho odveta s šampionem Israelem Adesanyou, jemuž hodlá „ustřelit hlavu“, se do akce vrátí 23. října během hlavního zápasu Fight Night turnaje proti Marvinovi Vettorimu.

Islam Makhachev (20-1) vs. Rafael dos Anjos (30-13)


Velkou pozornost přinese nepochybně i další bojové tažení perspektivního ruského bojovníka Islama Makhacheva, který se po své poslední výhře nad Thiagem Moisese vyhoupl rovnou na páté místo žebříčku lehké váhy.

Dana White sice zprvu avizoval, že se mu zamlouvá duel Makhacheva s Dariushem, ale nakonec to nechal na bojovnících, aby si sami vybrali, s kým se chtějí utkat. A protože se na pozadí potenciální bitvy Islama s dos Anjosem odehrával zajímavý příběh, rozhodl se šéf organizace, že si jeho vyvrcholení nechá zobrazit na turnaji UFC 267, jenž se bude konat 30. října.

Další články