Sleduj nás

UFC veterán se rozpovídal o tom, kde Tony Ferguson udělal zásadní chybu, že se mu teď nedaří

UFC veterán se rozpovídal o tom, kde Tony Ferguson udělal zásadní chybu, že se mu teď nedaří

Tony Ferguson se v posledních dvou zápasech odlepil od svého výkonnostního standardu a spousta lidí si hned vzápětí začala myslet, že za to může jeho pokročilý bojový věk. Vysloužilý veterán z UFC však naznačil, že je chyba úplně jinde.

Chael Sonnen ve svém pravidelném pořadu na YouTube odhalil, že více než věk může za El Cucuyův propad jeho náhlá změna celého týmu. Prakticky všechny své tréninkové parťáky nahradil a vydal se na cestu, na které nemá co získat.

„Nikdy není dobré, pokud zápasník upustí od svých zvyklostí. A Tony změnil absolutně všechno. Opravdu vyčistil celý dům odshora až dolů,“ uváděl Sonnen, co vidí jako příčinu té katastrofální porážky s Charlesem Oliveirou.


„Vím, že se snažil touto změnou dosáhnout nějakého úspěchu, ale zkušenosti z minulosti nám říkají něco úplně jiného. Netuším, jestli to byla chyba taktiky, ale co mě překvapilo, bylo to, jak moc snadno mohl Charles dostat Tonyho na zem. A na té zemi si s ním dělal, co jen chtěl,“ poukazoval.

Tony Ferguson miluje MMA a organizaci UFC


Co ho tedy teď čeká? „Aby se Tony mohl vrátit, potřebuje změnit svůj přístup a věci, na kterých pracuje. Určitě mezi ně nepatří odhodlání, vytrvalost a odolnost, protože těmito třemi vlastnostmi už disponuje. Nyní musí zamakat na tom zbytku,“ domnívá se Sonnen.


Další články