Sleduj nás

Usman by měl přejít do střední váhy, myslí si Mike Tyson. Přátelství s Adesanyou má odložit stranou

Usman by měl přejít do střední váhy, myslí si Mike Tyson. Přátelství s Adesanyou má odložit stranou
Na Kamaru Usmana už apeluje i sám Mike Tyson, aby ho přiměl přejít o váhovou kategorii výše.

Usman v UFC v kategorii do 77 kg ještě nenašel přemožitele a díky jeho mohutné stavbě těla se i spousta lidí domnívá, že dobře ví proč. „Ten člověk prostě umí skvěle pracovat s váhou, protože stavba jeho těla dokonale odpovídá střední váze (84 kg),“ zní názor nejen mnoha lidí, ale i bývalých zápasníků a pozdějších analytiků či expertů.

Své o tom ví i Mike Tyson, který se snaží Nigerijce přimět potvrdit roli obávaného zápasníka tím, že přijme větší výzvy. „Je na čase, aby Kamaru přešel do střední váhy a utkal se s Israelem Adesanyou. I navzdory tomu, že to je jeho přítel, měl by s ním bojovat,“ míní tehdejší přezdívaný „Nejděsivější muž planety“.


Své tvrzení podkládá logickým důvodem. „Pokud by byl Israel mým přítelem, šel bych s ním bojovat už jen kvůli tomu, aby si vydělal pořádné peníze. Jestli mám možnost, aby si mí přátele vydělali velmi dobré prachy, tak jim ji nabídnu. A to třeba i vzájemným soubojem, o kterém vím, že bude budit obří pozornost,“ řekl ve svém Hotboxin‘ podcastu.

Kamaru Usman se nechal slyšet, že do střední váhy klidně jednou přejde, ale bude trvat na tom, aby šampionem nebyl jeho přítel Israel Adesanya. Zájem o duel by měl například s Robertem Whittakerem nebo s Marvinem Vettorim. A právě druhý jmenovaný co nevidět dostane možnost bojovat o pás, tudíž se úplně nedá vyloučit, že by se stráž na trůnu brzy nevystřídala.


Další články