Sleduj nás

Usman nabídl svůj názor, proč si Edwards ani po devíti výhrách v řadě nezaslouží bojovat o pás

Usman nabídl svůj názor, proč si Edwards ani po devíti výhrách v řadě nezaslouží bojovat o pás
Leon Edwards měl za to, že mu devítizápasová vítězná série v rámci velterové váhy UFC zajistí boj o titul, nakonec se ale velmi spletl.

„Jsem tu jediný, kdo si nevybírá soupeře a kdo má vedle šampiona nejdelší vítěznou sérii. Pokud si nezasloužím bojovat o titul já, pak nevím kdo jiný,“ konstatoval britský bojovník, jenž byl ochoten i trucovat kvůli tomu, jen aby si na svou vysněnou mistrovskou bitvu počkal. Dana White mu ji však nedal.

Důvod, proč tak šéf UFC jednal, se pokusil vyjasnit sám šampion velterové váhy Kamaru Usman. „Myslím si, že Leonovy výkony nejsou natolik výrazné. Má sice vítěznou sérii, ale není aktivní, a když už se vrátí do boje, nemá čím nadchnout,“ podělil se o svůj názor muž s přezdívkou „Nigerijská noční můra“.


Dobrou šanci přitom Edwards měl v duelu s Natem Diazem. „Kdyby Diaze ukončil, určitě by předskočil v titulové šanci Colbyho Covigntona. Jenže on si s ním 24 minut hrál a pak se v té poslední minutě nechal nahulit, že ještě málem prohrál. To byl dle mého zlomový okamžik, který určil, že o titul bojovat nebude,“ vyřkl Usman, jako kdyby naznačoval, že „Rocky“ není pro UFC dostatečně atraktivní.

Situace tedy dospěla do toho bodu, že si Edwards bude nyní muset dát další zápas. Ten svede 11. prosince s Jorgem Masvidalem, proti kterému bude hájit svou devítizápasovou neporazitelnost. Pokud ovšem vyhraje, už by mu souboj o titul neměl utéct.

Další články