Sleduj nás

Usman: Přísahám, že žádný aktivní bojovník není na mé úrovni, kohokoliv můžu porazit

Usman: Přísahám, že žádný aktivní bojovník není na mé úrovni, kohokoliv můžu porazit
Dominantní šampion Kamaru Usman musel opět všem svým pronásledovatelům v divizi připomenout krutou pravdu.

Můžeme to brát s trochou nadsázky, jelikož se každý bojovník snaží o kvalitní promo, nicméně takový Kamaru Usman si opět možná až trochu neuctivě musel vyšlápnout na všechny své kolegy ve zbrani, aby jim připomněl, kdo je tady opravdovým králem.

„Přísahám, že se mi žádný aktivní bojovník nemůže kvalitou rovnat. Žádný!“ zdůraznil své tvrzení, které se zakládá na jeho působivém skóre, jež jenom v UFC čítá čtrnáct výher v řadě bez jediné porážky.


„Kohokoliv můžu porazit. Když budu chtít, nikomu nic nedovolím. Colby Covington? Zničil jsem ho v postoji, protože jsem s ním chtěl bojovat v postoji. To bylo velmi osobní. Kdybych ho vzal na zem, je konec mnohem dříve. Věřte mi, když vám říkám, že jsem o level výše jak ostatní borci v divizi,“ sdělil pro BT Sport současný mistr hmotnostní kategorie do 77 kg.

Na Usmanovu výpověď se dá dívat ze dvou úhlů pohledů. Jedni mu věří a jeho výkonů se nemohou nabažit, ale pak tu jsou druzí, kteří mu zkrátka nevěří a vyčítají mu, že si vybírá „snadné“ soupeře.


Příkladem nám může být Usmanovo vyhýbání se odvetě s Covingtonem. Jak totiž šampion znovu podotkl, Colby si titulovou bitvu podle něho musí zasloužit. „Ukaž mi nějakou aktivitu, poraz třeba Leona Edwardse a další vrchní vyzyvatele v divizi. Teprve pak tvou prosbu zvážím,“ vzkázal mu.

Trochu paradoxně, čímž Kamaru musel v očích fanoušků klesnout, ještě pár chvil předtím prohlásil, že rád titulový zápas nabídne jednomu z bratrů Diazů či Michaelu Chiesovi. Takovýto verdikt potom postrádá jakoukoliv logiku.

Další články