Sleduj nás

Uznávám Oliveiru, ale je třeba si přiznat, že má velké štěstí, že je šampionem, konstatuje Poirier

Uznávám Oliveiru, ale je třeba si přiznat, že má velké štěstí, že je šampionem, konstatuje Poirier
Nechybělo skutečně moc a Charles Oliveira dneska nebyl šampionem, který s největší pravděpodobností už teď může vyčkávat na vítěze duelu Dustin Poirier vs. Conor McGregor 3.

Na posledním PPV turnaji byl jmenován nový šampion divize lehké váhy, který se ujal žezla, jež novým uchazečům přenechal Khabib „The Eagle“ Nurmagomedov. Ten opustil svůj trůn coby jako neomylný zápasník se skóre 29-0.

Na Khabibovo místo nově usedl Charles Oliveira, který se k titulu dostal skrze bitvu s Michaelem Chandlerem. A kdo tento duel sledoval, ví moc dobře, co se dělo v prvním kole a jak skutečně nechybělo moc, aby byl dnes šampionem někdo jiný.


„Charles Oliveira si zaslouží veškerou možnou chválu za to, co ve své kariéře dokázal, ale je nutné si přiznat, že stačilo málo a mistrovský pás mu nepatřil,“ řekl Dustin Poirier, bývalý držitel dočasného titulu, v rozhovoru pro Teddyho Atlase.

„Myslím si, že Charles může děkovat rozhodčímu, když mu v tom jednom zásadním úseku v prvním kole dal šanci pokračovat. Devět z deseti rozhodčích by totiž ten zápas ukončilo a on narazil zrovna na toho jednoho, který mu umožnil pokračovat,“ poukazoval.


„Takže všechna čest Oliveirovi, skvělý úspěch, ale také obrovské štěstí. V prvním kole byl málem ukončen. Co ho ovšem šlechtí, je to, že se nevzdal a dokázal se takhle vrcholně vrátit. Přesně takto má vypadat mentalita šampiona – nikdy se nevzdat,“ doplnil Poirier, jenž se sám podobným heslem řídí a co nevidět ho bude moct opět potvrdit, až se v ostře vyhlížené trilogii střetne s irským Notoriousem.

Další články