Sleduj nás

V UFC se schyluje k odvetě, která bude zajímat i Jirku Procházku

V UFC se schyluje k odvetě, která bude zajímat i Jirku Procházku
Sobotní noc v Las Vegas přinesla další turnaj UFC, který vyvrcholil zápasem Smith vs. Spann.

Na papíře vyrovnaný souboj měl jednoznačného vítěze v Anthonym. Ten si svého drzého protivníka doslova namazal na chleba! Od prvních vteřin jej ohrožoval nebezpečnými údery a ve druhé polovině prvního kola jej uškrtil na rear-naked choke.

Spann měl na Smithovu adresu před soubojem spoustu nemístných poznámek a Lionheart mu to po snadném vítězství s chutí vrátil. V pozápasovém rozhovoru si pak řekl o odvetu s Aleksandarem Rakičem.


„Chci Aleksandara Rakiče. Není dalším titulovým vyzyvatelem a jen prostě čeká. Chci někoho, kdo je v žebříčku nade mnou, protože si to zasloužím. Buď ten zápas dostanu, nebo ho přeskočím,“ vyřkl "Lionheart".

Rakouský bojovník s odpovědí dlouho nečekal. „Dobře, v prosinci jsem volný, Micku Maynarde,“ reagoval a označil matchmakera UFC.


První vzájemný duel mezi oběma borci proběhl loni na konci srpna v rámci UFC Fight Night 175 a Rakič v něm dokázal zvítězit na body. Smith ale od té doby nabral nový vítr do plachet a připsal si tři dominantní vítězství v řadě.

Aleksandar sice letos v březnu porazil Thiago Santose, avšak opět se jednalo o velmi taktický a kontrolovaný výkon, který fanoušky rozhodně nezvedal ze židlí. Smith správně poukázal na malou Rakičovu aktivitu. Ten se totiž místo zápasení více věnoval verbálním útokům na Jiřího Procházku, jehož pravidelně provokoval a vyzýval na sociálních sítích.

Vrchol polotěžké divize nyní působí ohromně vyrovnaným dojmem. Mezi prvními šesti bojovníky nejsou velké rozdíly, každý tak může porazit každého a o titul se v nejbližší době strhne hodně dramatická bitva.



Další články