Sleduj nás

Věhlasný trenér prozradil, díky čemu se Justin Gaethje může stát šampionem lehké váhy

Věhlasný trenér prozradil, díky čemu se Justin Gaethje může stát šampionem lehké váhy
Justin Gaethje je i navzdory porážce s Khabibem jednou z největších hrozeb lehké váhy. Svou snahu by dokonce mohl přetavit i v zisk mistrovského pásu.

Vše samozřejmě bude záležet na okolnostech, ale pokud je tu jedna zbraň, která bude dozajista dělat komukoliv problémy, pak to jsou jeho leg kicky. Nikdo tu nemá drtivější sílu v kopu nohou jak Gaethje.

„Říkal jsem to předtím a musím se opakovat i teď. Pokud bojujete s Justinem, musíte počítat s tím, že vám půjde po nohou. Tohle absolutně nesmíte přehlížet, protože je to jeho největší zbraní. Ty leg kicky jsou strašně děsivé, opírá se do nich vší silou a hravě vám může vzít hybnost,“ poznamenává vrchní kouč z American Kickboxing Academy Javier Mendez.


„Dokonce i Khabib měl s těmi leg kicky potíže, nemohl je zastavit. Nikdo v UFC ale nemá tak silnou vůli jako Khabib, proto si myslím, že s kýmkoliv jiným ty kopy pořádně zatřesou. Ani Michael Chandler je nebude schopný ubránit, a to mám Michaela za velmi solidního bojovníka. Justin se ovšem s těmito leg kicky může probojovat až k titulu,“ myslí si Mendez.

Sám ruský Orel Nurmagomedov přiznal, že ho v životě nikdo netrefil silněji než právě Gaethje.


Pro diváky bude zajímavé sledovat i to, jak si v UFC povede Islam Makhachev, což je Khabibův „nástupce“. Oba borci mají podobný styl a právě u Makhacheva to vypadá, že se jednoho dne střetne s Gaethjem.


Další články