Sleduj nás

Velká šance pro Procházku! Na říjen se mu rýsuje snová bitva

Velká šance pro Procházku! Na říjen se mu rýsuje snová bitva

Jiří Procházka (27-3-1) by se přeci jen v nitru klece mohl objevit v dohledné době. Thiago Santos (21-7) byl totiž nucen odstoupit ze svého dalšího souboje, což znamená, že je nyní Glover Teixeira (31-7) bez soupeře.

Podíváme-li se na celou záležitost od samotného začátku, musíme se vrátit k právě proběhnuvšímu turnaji UFC Fight Night 177, kde se nám během hlavního zápasu mělo představit brazilské duo Santos – Teixeira. Protože byl však u druhého jmenovaného zjištěn koronavirus, organizace se snažila na poslední chvíli hodit laso Jiřímu Procházkovi jako možnému nástupci.

Vše ale nakonec dopadlo tak, že UFC tento duel odložilo z 12. září na 3. října, kdy se předpokládalo, že bude již Glover v pořádku. Co však osud nechtěl, je to, že se nemocí covid-19 pro změnu nakazí i Thiago Santos (jak bylo během úterní půlnoci potvrzeno), a tudíž je čtyřicetiletý veterán Teixeira nyní bez soupeře.


santos_teixeira

Jak už tomu bývá zvykem, co je pro jedny smůlou, může být pro druhé štěstím. Jiří Procházka je v současné chvíli jediným zápasníkem, který jako náhradník může naskočit, s čímž tak trochu předem počítal, a proto se celou dobu udržoval v plném pracovním nasazení.


Nyní má vše ve svých rukou UFC a samozřejmě také Glover Teixeira, jenž se aktuálně nese na vlně čtyř výher, během níž posbíral skalpy takových borců, jako jsou Anthony Smith, Nikita Krylov, Ion Cutelaba či Karl Roberson. Co se týče Jiřího Procházky, ten hledá co nejpřímější cestu k titulu polotěžké váhy a už od začátku září hlásí, že je připravený nastoupit ke svému dalšímu boji.  


Další články