Sleduj nás

Velký třesk v těžké váze organizace UFC

Velký třesk v těžké váze organizace UFC
Dlouhou dobu se v nejtěžší divizi organizace UFC nedělo na vrcholu nic extra zajímavého. Teď se ovšem mnohé změnilo.

Stipe Miocic vládl železnou rukou a jedno jeho zaváhání s Danielem Cormierem bylo následně napraveno. Nyní se ledy pohnuly a nás čeká dost možná nejzábavnější půl rok v této sledované váhové kategorii.

Vše začalo minulý týden, kdy Dana White oznámil, že bývalý šampion Stipe Miocic kývl na potenciální souboj s Jonem Jonesem. Nejmladší šampion v historii organizace vše podpořil svým příspěvkem na sociálních sítích, kde uvedl, že v roce 2022 vystoupá na vrchol těžké váhy. Tam momentálně trůní napevno usazený Francis Ngannou.


Kamerunský predátor knockoutoval všech pět posledních odvážlivců, kteří se mu postavili do cesty a působí opravdu nekompromisně. Po titulovém zápase, který proběhl letos v březnu, se Francis vydal na delší dobu do domovské Afriky a prohlásil, že první obhajoby bude schopný v průběhu podzimu. Dana White ale potřeboval podpořit turnaj UFC 265 titulovým zápasem, a tak vytáhl neobvyklou kličku. Souboj mezi Derrickem Lewisem a Cyrilem Gane vyhlásil jako zápas o dočasný titul!

Jednatřicetiletý Francouz nedal Černé Bestii žádnou šanci a ve třetím kole jej po sérii úderů ukončil TKO. Vývoj v divizi je tak jasný. Koncem roku by nás měla čekat fantastická bitva dvou bývalých tréninkových partnerů Ngannoua a Ganého. Oba bojovníci se spolu připravovali v Paříži do té doby, než se Francis přesunul natrvalo do Las Vegas.


V poslední době se na tréninkovém kempu Cyrila objevovala i jedna z největších hvězd československé scény Tomáš Možný. Díky desítkám naspárovaných kol může objektivně zhodnotit kvality dočasného šampiona.

"Cyril je obrovsky silný a pohyblivý. Dlouho jsem neviděl těžkou váhu s tak dobrým pohybem. Navíc jeho údery mají obrovskou sílu, takže když to rozbalí a trefuje se, soupeř nemá šanci."

A jak vidí šance Ganého při střetu s kamerunskou mašinou na knockouty? "Podle mě má Cyril velkou šanci Francise porazit. Především jeho hlava a pohyb jsou jeho velkou zbraní. Ví, co chce, a opravdu ten pohyb mu můžou závidět i o dvacet kilo lehčí borci. Favoritem nebude, ale já věřím, že má velkou šanci překvapit.“


První vypsané kurzy potvrzují Tomášovu domněnku a favorizují poměrně jasně Ngannoua. Určitě bude zajímavé sledovat, kdo více vytěží z mnoha vzájemně odspárovaných hodin a s jakou taktikou oba bojovníci nastoupí.


Další články