Sleduj nás

Všichni jsme porazitelní, i Amanda Nunes, tvrdí Valentina Shevchenko. Jak zní úspěšný recept?

Všichni jsme porazitelní, i Amanda Nunes, tvrdí Valentina Shevchenko. Jak zní úspěšný recept?
Valentina Shevchenko byla před čtyřmi lety jen krůček od toho, aby zastavila slibně se rozvíjející kariéru nejlepší zápasnice současnosti Amandy Nunes.

I když se podle mnohých jednalo o velmi sporné rozhodnutí bodových sudích, i tak Valentina moc dobře tuší, jak se dá rozjetá brazilská lvice zastavit. Základním klíčem k úspěchu musí být jednak dobré psychické rozpoložení, které je důležité při každém boji, a jednak také pokročilý grappling.

„Nevím, jestli svou šanci ještě někdy dostanu, ovšem pokud ne já, najde se zde někdo jiný,“ řekla Shevhchenko ve výpovědi pro Middle Easy. Právě zde potvrdila, že má velkou chuť s Nunes podstoupit trilogii, ale také si je dobře vědoma, že v očích brazilské bojovnice nikterak nefiguruje.


„Amandu teď čeká bitva s Juliannou Penou a dle mého pohledu to pro ni bude náročná zkouška. Osobně si myslím, že má Julianna dost velkou šanci tento duel vyhrát, jelikož disponuje všemi potřebnými věcmi, které proti Amandě musíte umět,“ sdělila.

A o jaké schopnosti že se to jedná? „Důležitá je mentální pohoda a pak skvělý grappling. Julianna má dobrou stavbu těla, svými fyzickými dispozicemi může na Amandu vyvinout opravdu silný a nepříjemný tlak. Určitě proti ní nebude stát ve středu oktagonu a jen tak se s ní mlátit, dozajista ji vezme na zem, kde se ji bude snažit kontrolovat,“ predikuje.


„Grappling bude tedy jednou z největších zbraní, které Julianna může použít. Tak dlouho, jak se to nebude držet v postoji, kde je Amanda téměř bezchybná a kde má ohromnou sílu, má Julianna šanci uspět,“ podotkla.

Další články