Sleduj nás

Whittaker a Adesanya mezi sebou zažehli plameny války

Whittaker a Adesanya mezi sebou zažehli plameny války
Whittaker a Adesanya opět zažehli plameny války a doufají, že v nich jeden usmaží toho druhého.

Robert Whittaker sice v prvním duelu proti nadanému Nigerijci prohrál na KO, ovšem k jeho obraně je nutné dodat, že do této bitvy nevstupoval plně připraven. Australský Reaper si zrovna procházel složitým životním obdobím, kdy dokonce uvažoval o konci kariéry. Prohra s Adesanyou mu však postupně otevřela oči a v něm se zažehla nová motivace.

Rob si tedy postupně prošlapal cestičku zpátky na vrchol, jasným bodovým rozdílem porazil trio Till, Cannonier a Gastelum, načež před ním zůstala stát už jenom jediná překážka. A i ta se prý dá překonat.


„Když se podíváte na Izzyho poslední fight (proti Marvinovi Vettorimu), zjistíte, že se i v jeho bojovém stylu nachází chyby. Ani on není nedotknutelný,  je to také přeci jenom zranitelný člověk. Nemluvě o tom, že jeho výkon proti Vettorimu byl velmi průměrný,“ sdělil Whittaker, jenž tak otevřel novou kapitolu rivality.

„Izzy nebyl průměrný v tom kontextu, že by dělal něco špatně, jen prostě neukázal nic navíc. Ten výkon z něho rozhodně nedělá Boha, za kterého ho mnozí považují. Je to dobrý fighter, to nepochybuji, ale určitě není tak dobrý, jak si o sobě on sám myslí,“ dodal Reaper ve výpovědi pro ESPN.


Adesanya však musel vzpomenout na průběh jejich prvního duelu z října roku 2019, kde vyhrál ve druhém kole na KO. „Pokud tedy já nejsem tak dobrý, jak si o sobě myslím, že jsem, tak copak jsi asi ty?“ zeptal se posměvavě.

Mistrovské odvety mezi Adesanyou a Whittakerem bychom se měli dočkat někdy na podzim. Dana White stihl potvrdit, že se bude snažit celý turnaj přesunout do Austrálie, pokud mu to možnosti dovolí. V opačném případě pojedeme do Kanady.

Další články