Sleduj nás

Whittaker chce odvetu s Adesanyou, dnes však musí na UFC 254 porazit Cannoniera

Whittaker chce odvetu s Adesanyou, dnes však musí na UFC 254 porazit Cannoniera

UFC 254 nám kromě titulové bitvy Nurmagomedov vs. Gaethje nabídne i zajímavý souboj ve střední váze. Bývalý šampion této kategorie Robert Whittaker by se rád dostal k odvetě s Israelem Adesanyou, ale v cestě mu bude stát velmi nebezpečný Jared Cannonier.

Jared Cannonier se během posledních let přesunul z těžké váhy až do střední a tato změna mu očividně prospívá. Důkazem jsou tři dominantní vítězství TKO v řadě. To poslední nad Jackem Hermanssonem bylo navíc oceněno jako výkon večera. Do tohoto zápasu půjde Vraždící Gorila s bilancí třináct výher a čtyři porážky, kdy 69 % vítězství získal knockoutem. Na své soupeře vyšle v průměru 3.72 významných úderů za minutu s přesností 51 %. Hlavní devízou šestatřicetiletého Američana je jeho dynamika, která dává jeho úderům i kopům opravdu smrtící sílu. Jared má navíc velmi slušné kardio a dokáže své soupeře výborně udržet pod sebou na zemi.

Jared Cannonier má dnes na UFC 254 těžký úkol


Robert Whittaker se po dlouhé zdravotní pauze, kterou si vybral po ztrátě titulu, dokázal vrátit vítězstvím. Ve vyrovnané pětikolové bitvě přetlačil na body Darrena Tilla, který ale většinu zápasu absolvoval s poraněným kolenem. Pro Roberta to byla již sedmá výhra na body z devíti zápasů.

Celkově má The Reaper bilanci jednadvacet výher a pět porážek, kdy 43 % vítězství získal knockoutem. Na své oponenty vypálí 4.51 signifikantních úderů za minutu s přesností 40 %. Whittaker jde pokaždé do klece jako do války a je ochotný i inkasovat, aby svého soupeře zasáhl. Díky hnědému pásu v BJJ si dokáže solidně poradit i na zemi.


Robert Whittaker chce na UFC 254 další výhru

Srážka dvou agresivních bijců má potenciál nabídnout opravdu strhující podívanou. Whittaker vypadal v posledním zápase opravdu dobře a bude zajímavé sledovat, jestli dokáže navázat na soustředěný výkon proti Tillovi. Cannonier se vrací po zdravotní pauze, kterou zapříčinil natržený prsní sval. Oproti Whittakerovi bude mít poměrně významnou výhodu v dosahu, navíc se v obraně lépe pohybuje. Jared je podle nás i o něco přesnějším útočníkem, a proto věříme, že si připíše čtvrtou výhru v řadě a dostane šanci zabojovat o titul. Kurz na Cannoniera je 1.85.



Další články