Sleduj nás

Woodley: Pokud jde o téma nejlepší ze všech, je jasným adeptem pouze jedno jméno

Woodley: Pokud jde o téma nejlepší ze všech, je jasným adeptem pouze jedno jméno
Do diskuze o tom, kdo je nejlepším zápasníkem celé historie MMA, se zapojil i Tyron Woodley.

Bývalý šampion velterové váhy UFC a nynější přírůstek boxerské školy se zaposlouchal do všech těch názorů, které veřejnosti poskytli jedinci, jako jsou Khabib Nurmagomedov, Gilbert Burns, Georges St.Pierre a další. Všichni uvedli jiná jména, koho řadí na absolutní vrchol, jen Tyron razí jedno a to stejné heslo.

„Pokud je řeč o nejlepším MMA zápasníkovi ze všech, nepřipadá pro mě do úvahy jiné jméno jak Anderson Silva,“ poukázal na bývalého nejdéle vládnoucího šampiona střední váhy UFC, který i nyní ve svých šestačtyřiceti letech stále neztrácí chuť k boji. I když už podobně jako Tyron pouze na tom boxerském poli.


„Jinak obecně je velmi obtížné označovat někoho za nejlepšího, rozhoduje o tom mnoho faktorů. Jména soupeřů, s kterými jste bojovali, počet obhajob, ale také i čas. Nikdo z nás nemládne, kolikrát do zápasu nevstupujete ani stoprocentně fit. Je tam prostě mnoho faktorů,“ poznamenal Woodley prostřednictvím ESPN MMA.

Zajímavá věc, kterou „The Chosen One“ vystihl, je věk zápasníků. Spousta fanoušků tuto věc přehlíží a pak snižují celkové kvality bojovníků jen proto, že pokračují ve své oblíbené činnosti i v pokročilém věku, kdy už jim tolik neslouží síly.


Dobrým příkladem nám je takový BJ Penn, jenž bývá často z toho historického hlediska přehlížen kvůli tomu, jaký neúspěšný měl závěr kariéry. Ve své top éře však ovládl pás ve dvou hmotnostních kategoriích a celkově se rval ve čtyřech váhovkách, což může jen těžko někdo říct.


Další články