Sleduj nás

Z Khabiba se stal tlouštík, už se s ním nedá spárovat, směje se Makhachev. Lepšího trenéra si i tak neumí představit

Z Khabiba se stal tlouštík, už se s ním nedá spárovat, směje se Makhachev. Lepšího trenéra si i tak neumí představit
Khabib Nurmagomedov to začíná mít do splnění limitu 70 kilogramů pro lehkou váhu UFC pěkně daleko.

Všichni neustále mluví o jeho návratu, zatímco on sám si užívá důchod v plné kráse. Již žádné hubnutí ani žádná dehydratace. Momentálně se Khabib věnuje té trenérské roli a povinnosti spojené s přísnou dietou pro hlídání si optimální figury přenechává jiným.

„Khabib je v důchodu, ale to ještě neznamená, že se o nás nestará. Nyní se z něho stal trenér, který předává své zkušenosti dalším. Můžete s ním procvičovat wrestling, můžete s ním procvičovat grappling, ale pokud se máme bavit o ryzím sparingu v postoji, tam už to tak snadné není, protože se z něho stal takový tlouštík,“ smál se Makhachev.


Lepšího trenéra by si však nemohl přát. „Vše Khabib dělá ze své vlastní vůle a nechce po nás ani dolar. Celý přípravný kemp je s námi, stará se o nás, trénuje nás a platí nám ubytování i stravu. Pomáhá celému svému týmu a dělá pro něj všechno,“ přiznal pro MMA Junkie Makhachev.

Khabibovým hlavním záměrem je z Islama udělat nového šampiona lehké váhy UFC. On sám mu tento osud již předurčil a přibližně do roka to prý uvidíme i sami.


Makhachev ovšem není jediným zápasníkem, o něhož se ruský Orel stará. V bantamové váze působí ještě dosud neporažený Umar Nurmagomedov, jehož ambice jsou podobně vysoké. I on by se rád stal jednoho dne šampionem.

Další články