Sleduj nás

Záludný spor o titulového vyzyvatele! Covington je další, říká White. Ani náhodou, pře se Usman

Záludný spor o titulového vyzyvatele! Covington je další, říká White. Ani náhodou, pře se Usman
Kamaru Usman je postupně tlačen do kouta, ze kterého bude mít pouze jednu jedinou únikovou cestu.

Současný šampion velterové váhy UFC už poměrně hezky dlouhou dobu razí heslo, že titulový boj si musí vyzyvatelé zasloužit, což rozhodně není případ takového Colbyho „Chaos“ Covingtona, který má jen velká ústa, ale o své zásluhy se nepokouší v boji.

„Ať nás Colby přesvědčí, že si svou šanci zaslouží. Ať jde a porazí Edwardse nebo další vrchní zápasníky v divizi,“ mluvil Kamaru Usman nejen za sebe, ale i za celý svůj tým, včetně takového Aliho Abdelazize.


V UFC jde však hlavně o sledovanost, a proto je Dana White jiného názoru. „S Usmanem jsme byli na večeři. Ví, jaké jsou naše představy,“ upozornila hlava organizace, která nepochybně svého šampiona seznámila s potenciálním scénářem, ve kterém má figurovat také „Chaos“.

Colby Covington je dalším v pořadí, kdo bude bojovat o titul veltru,“ řekl White v nedávném online streamu pro Kevina Ioleho. Už od dubna se tedy drží toho stejného stanoviska, přes který by údajně neměl jet žádný vlak.


Dokud však nebude něco oficiálně podepsané, nemůžeme to považovat za hotové. „Respektujeme rozhodnutí Dany Whitea, ale mějte na paměti, že Kamaru je plně v právu, když si říká o jiné soupeře,“ upozornil manažer Ali Abdelaziz.

„Kamaru mi řekl, že ho Covington nezajímá. Do další obhajoby chce někoho, kdo má ve veltru nejdelší vítěznou šňůru. Já odvětil, že to je  Michael Chiesa a Kamaru ihned na to: ‚Ok, šéfe, s ním chci zápas, zařiď to.‘ Já s tímto plánem seznámil UFC,“ pokračoval Abdelaziz.

Prosadí si Usman svoji, anebo se dočká Colby Covington své odvety? Podstatné je, že má přízeň vedení UFC, špatné je zase to, že ho šampion prostě nechce. Situace se nepochybně v dalších dnech vyvrbí a my budeme znát finální verdikt.


Další články