Sleduj nás

Že brada zápasníků po čase slábne? To je mýtus, podívejte se na takového Diaze, poukazuje O’Malley

Že brada zápasníků po čase slábne? To je mýtus, podívejte se na takového Diaze, poukazuje O’Malley
Sean O’Malley se snaží vyvrátit teorii, že brada bojovníků po mnoha zásazích slábne a je pak náchylnější na KO.

Tuto teorii nedávno otevřel šampion pérové váhy Alexander Volkanovski, který při sledování zápasů Maxe Hollowaye upozornil na jeden zásadní fakt. „Max sice své soupeře přeboxovává, ale sám přitom schytává tolik úderů, že je jen otázkou času, než to jeho brada nevydrží. A jakmile to nevydrží jednou, bude náchylnější na KO i podruhé, potřetí atd.“

Tímto se tedy otevřela diskuze, do které se zapojilo hned několik lidí. Mnozí fanoušci dali Volkanovskimu za pravdu, jen takový Sean O’Malley šel silně proti proudu. Prý je vše hlavně a pouze o vůli.


„Holloway je jeden z nejlepších boxerů v celé historii UFC. Těch úderů neinkasuje zase tak moc, a když už, tak se s tím umí vypořádat. Je zocelený hlavně mentálně,“ reaguje slavný „Sugar“, jenž se ve své výpovědi opíral i o dalšího zvučného bojovníka.

A tím je Nate Diaz. „Kdyby byla Volkanovskiho teorie správná, už dávno by takový Nate Diaz prohrával na samá KO. A Nate schytává opravdu hodně ran. Jeho brada je nonstop vystavována nějakému náporu. Takže cokoliv o tom, že brada po zápasech slábne, je mýtus,“ myslí si O’Malley, tedy muž, který sám sebe pasoval do role nové největší hvězdy UFC.


Další články