Sleduj nás

Že bude Jones znova bojovat v UFC? Úplně jisté to zase až tak není...

Že bude Jones znova bojovat v UFC? Úplně jisté to zase až tak není...

Jen co Dana White potvrdil, že Jones bude dalším v pořadí, kdo bude bojovat o titul těžké váhy, tak se vzápětí dočkal nepříznivé odezvy.

Podíváme-li se úplně na začátek všech problémů, které bývalý šampion z divize polotěžké váhy s UFC měl, tak se dozvíme, že začal stagnovat hlavně kvůli tomu, že se cítil finančně nedoceněný. A protože mu organizace nebyla schopna navýšit zápasnickou sumu či alespoň její bonusy (z PPV), tak se nakonec vzdal titulu.

Po poměrně dlouhé době našli Dana s Jonem společnou řeč a už se zdálo, že jejich problémy byly zapomenuty. Jones vše doplňoval svými fotkami či videozáběry z tréninků, kde potvrzoval, že nabírá svalovou hmotu, aby se mohl oficiálně přesunout do nejvyšší hmotnostní kategorie. A právě zde mu byl přislíben fight s vítězem duelu Miocic vs. Ngannou 2.


Ačkoliv už Dana White tyto plány sdělil veřejnosti, sám Jon Jones je ještě tak úplně nesdílí. Finanční stránka jejich společného rozhovoru totiž zatím ani zdaleka nebyla vyřešena. A dokud se tato podstatná věc nevyřeší, potom i tak lákavý titulový souboj musí jít stranou.

Jon Jones a Dana White přemýšlí nad budoucností v UFC


„V poslední době jsem viděl v mediích spoustu zpráv a musím přiznat, že já sám bych rozhodně v UFC rád bojoval znovu, ale ještě předtím doufám, že se s organizací dohodneme na správných finančních podmínkách, abych mohl fanouškům doručit ještě pár skvělých fightů,“ zmínil Jones.

A tímto se svým způsobem dostáváme k samotnému jádru problému. UFC už dříve nebylo ochotné vyjít vstříc Jonovým finančním požadavkům. Dana White to dokonce komentoval slovy, že si jeho nejlepší bojovník nárokuje velmi vysokou cenu.

Budeme-li optimističtí, můžeme se jako doposud držet názoru, že se tyto „spory“ vyřeší. Faktem nicméně zůstává, že ani Jones ze svých nároků nepoleví, neboť jak sám pevně věří, pro UFC už udělal dost na to, aby si zasloužil přidáno. Nemluvě o tom, že jej i Dana White považuje za nejlepšího zápasníka v celé historii MMA.



Další články