Sleduj nás

Že jsem Ngannoua nevypnul, to si dodnes vyčítám, běduje Derrick Lewis

Že jsem Ngannoua nevypnul, to si dodnes vyčítám, běduje Derrick Lewis
Derrick Lewis sice o sobě tvrdí, že není skutečným bojovníkem, ale zato si je moc dobře vědom své síly. A když ji někomu natáhne, tak jde ten dotyčný většinou spát.

„Black Beast“ je historicky nejlepší knokautérem těžké váhy UFC, a i když jsou jeho zápasy vesměs pořád stejné, pravidelně se v nich můžeme těšit na nějaké KO.

Čeho ovšem Derrick dodnes lituje, to je souboj s Francisem Ngannouem. Fanoušci si od této bitvy slibovali neskutečnou řežbu, ale nakonec viděli jen tříkolovou otloukávanou, která došla až do bodového rozuzlení, v němž nakonec americká Bestie slavila výhru. Sám Dana White ale o tomto duelu řekl, že to byl jeden z těch absolutně nejhorších, které kdy za celou svou kariéru viděl. A že jich spatřil už skutečně mnoho…


Jak se ukazuje, s výsledkem i navzdory výhře není ani po čase spokojený sám Lewis. „Znáte mě, jsem zvíře, neumím se kontrolovat. Pokaždé ve svých zápasech vyhlížím KO, a když to nevyjde, nemůžu být se svým výkonem spokojený,“ řekl muž, který údajně v přípravě ignoruje sparingy. Veškerou svou zlobu si šetří až do klece.

„Dodnes si vyčítám, že jsem Ngannoua nevypnul. V mém podání to byl hrůzostrašný výkon, který mě neustále pronásleduje. Nemám rád žádné souboje, co dojdou na body, ale ten s Ngannouem mě obzvláště žere. Jsem sice nula bez pořádných dovedností, ale když se vás dotknu, pošlu vás spát,“ poznamenal Lewis.


Těžko říct, co si o Derrickovi myslet, jelikož se jeví jako člověk mnoha tváří. Na jednu stranu se považuje za průměrného zápasníka, který se nebojí přiznat, že kromě KO úderu nemá žádné jiné dovednosti, ale na druhou stranu chce dosáhnout těch nejvyšších cílů, včetně mistrovského titulu.


Další články