Sleduj nás

Že UFC zápasníci nedostávají zaplaceno? Jen se podívejte, jak si žije Jedrzejczyk, oponuje White

Že UFC zápasníci nedostávají zaplaceno? Jen se podívejte, jak si žije Jedrzejczyk, oponuje White
Dana White použil Joannu Jedrzejczyk jako příklad toho, jak dobře si žijí zápasníci UFC.

Protože se jedná o hodně rozšířené téma, které pomalu nenabírá konce a do kterého zasahuje stále více lidí s tím, že v UFC prostě dobrý plat nedostanete, postavil se proti proudu sám Dana White, jenž musel mnoho „poplašných zpráv“ dementovat.

„Nejenže tu máme jednu z nejlepších zdravotních péčí vůbec, ale komu na tom opravdu záleží, má se skutečně dobře a je finančně zajištěný. Stačí jen jedno – musíte chtít. Kdo bojuje, vyhrává, ten se má dobře. Kdo nebojuje a nevyhrává, ten se nemá dobře, to je logické,“ vysvětluje hlava organizace.


„Podívejte se na takovou Joannu Jedrzejczyk. Od prvního dne jsme si rozuměli. Vím, že se říká, že zápasníci tady nedostávají zaplaceno, ale Joanna je skutečně bohatá. Mimo UFC se nevěnuje ničemu a teď si žije pohádkový život a finančně je úplně za vodou,“ poukazuje.

Paradoxně je přitom Jedrzejczyk jedním z lidí, kteří se ohradili proti nízkým platům v UFC. I když to na oko vypadá, že si žije vysněný život, stále chce o něco více, jinak nehodlá kývnout na další fight…


Vedle Joanny ovšem v poslední době proti platům v UFC protestovalo více zápasníků. Namátkou lze uvést taková jména, jako jsou Jorge Masvidal, Jon Jones, Cody Garbrandt, Curtis Blaydes, Miesha Tate, Francis Ngannou či Luke Rockhold. Dle Danova tvrzení se tedy všichni asi málo snaží, aby si vydělali více.

Další články