Sleduj nás

Zhang ovládla dívčí válku, která ohromila publikum. Adesanya takticky vybodoval Romera

Zhang ovládla dívčí válku, která ohromila publikum. Adesanya takticky vybodoval Romera
Velká očekávání v podobě dvou titulových bojů se proměnila ve dva naprosto rozdílné kontrasty. Zatímco dámská bitva se zapsala do historie jako jedna z nejlepších, pánská atraktivitou příliš nehýřila.

Jak se asi předem dalo očekávat, Yoel Romero (nyní 13-5) k zápasu přistoupil více z toho taktického hlediska. Věděl, že má menší rozpětí paží a že se nemá cenu hned od začátku hnát dopředu. Během utkání tak vystřídal dva až tři různé styly, jimiž se soupeře snažil zmást, žádný však duel více neotevřel.

Israel Adesanya (19-0) naopak moc dobře počítal s Romerovou silou, a proto jako zkušený šampion nehodlal chodit na dosah. Božího vojáka se častokrát snažil okopávat, čímž získával v bodové tabulce kladné skóre. Právě jeho low kicky se ukázaly jako rozdílové.


V jinak nepříliš atraktivním souboji, ve kterém se spíše vyčkávalo, je třeba vyzdvihnout Romerovu levačku, která dlouho vyčkávala, zato když pálila, tak Adesanyu dost rozmrkala. Tyto údery byly přibližně tři, v tom celkovém hodnocení ovšem nestačily.

Ačkoliv Israel nevyslal žádné světové rány, tak svého soupeře více natrefoval, a proto si po pěti kolech vysloužil přízeň všech tří sudí (49-46, 48-47, 48-47). Dalším v pořadí, s kým se utká, by měl být Paulo Costa (13-0).




Naprosto z jiného soudku byla bitva o pás slámové váhy, kde si obě válečnice daly pořádně do těla. Weili Zhang (21-1) častokrát dobře tlačila a její údery byly dosti svižné, zato při svých výpadech zapomínala na zadní vrátka, čehož pro změnu využívala Joanna Jedrzejczyk (16-4).

Čínská šampionka častěji mířila na hlavu, díky čemuž vytvořila na čele své soupeřky pořádný otok, polská zápasnice pro změnu atakovala více tělo, a když už pálila do hlavy, tak to bylo high kicky. Nutno však dodat, že tyto kopy nebyly vůbec špatné. Zhang to ovšem dokázala ustát.


V samotném závěru jsme zde měli dost vyrovnané utkání, které došlo až do bodového vyhodnocení. Zde to rozhodčí viděli 2:1 pro stávající vládkyni slámové váhy. Vzhledem k průběhu souboje bychom se někdy v budoucnu mohli dočkat odvety.

UFC 248, výsledky:  


Main Card

Israel Adesanya def. Yoel Romero via unanimous decision (49-46, 48-47, 48-47)
Zhang Weili def. Joanna Jedrzejczyk via split decision (48-47, 48-47, 47-48

Beneil Dariush def. Drakkar Klose via second-round KO (1:00)
Neil Magny def. Li Jingliang via unanimous decision
Alex Oliveira def. Max Griffin via split decision



Prelims

Sean O’Malley def. Jose Quinonez via TKO (strikes) (R1, 2:02)
Mark Madsen def. Austin Hubbard via unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)
Rodolfo Vieira def. Saparbek Safarov via sub (arm-triangle choke) (R1, 2:58)
Gerald Meerschaert def. Deron Winn via submission (rear-naked choke) (R3, 2:13)
Giga Chikadze def. Jamall Emmers via split decision (29-28, 28-29, 29-28)
Danaa Batgerel def. Guido Cannetti via KO (punches) (R1, 3:01)
Emily Whitmire vs. Polyana Viana - fight canceled


Další články