Sleduj nás

Známý analytik vysvětluje, proč Conor McGregor ovládne trilogii nad Poirierem

Známý analytik vysvětluje, proč Conor McGregor ovládne trilogii nad Poirierem
Bývalý UFC zápasník a později i komentátor či analytik předpovídá, jak dopadne bitva mezi Conorem McGregorem a Dustinem Poirierem.

Ti se spolu střetnou již potřetí, a protože to mezi sebou mají 1:1, tak asi není nutno podotýkat, co vše je v sázce. Zejména v případě Conora může jít o kariérně důležitý zápas, v němž bude muset prodat všechny své zkušenosti a dát zavzpomínat na své staré já.

V prospěch irského Notoriouse alespoň teď mluví papírové předpoklady a zastání našel například také u známého analytika Dana Hardyho.


„Kdyby se jednalo o trilogii, ve které by měl Conor dvě výhry, tak bych si ve třetím zápase vsadil na Dustina. Ale protože to mají 1:1, přičemž Conor prohrál poslední zápas, tak si myslím, že teď vyhraje, jelikož bude mnohem více motivovaný,“ domnívá se Hardy.

„Když se podíváme na jejich lednový duel, McGregor k němu přistoupil trochu zlehka. Patrně si moc věřil, neboť se mu před sedmi lety podařilo Poiriera vypnout opravdu snadno a rychle. Mám za to, že za tu dobu podcenil, jak se Poirier vyvinul. Proto v odvetě vsadil na svou boxerskou taktiku, kdy chtěl vysílat přední rukou jaby a zadní kontrovat. Myslel si, že mu tato prostá taktika postačí, jenže nepočítal s těmi low kicky,“ poznamenával.


„Conor vypadl z tempa. V lednu bylo vidět, jako by úplně zapomněl používat kopy. Myslím si, že teď to bude víc jeho hra, bude vědět, na co si dát pozor a také uvidíme více jeho grapplingu. Protože věřte nebo ne, jeho zem je stále hodně podceňovaná. Určitě nám McGregor nabídne více než jen boxování uprostřed oktagonu.“

„Myslím si, že Conor vyhraje, protože Poirier je víceméně bojovníkem, který neustále bojuje stejně. To McGregor se dokáže přizpůsobovat, měnit taktiky,“ vyzdvihl Hardy Irovy přednosti, které se 10. července v Las Vegas pokusí znovu ukázat.


Další články