Sleduj nás

Zpátky v čase aneb Jak Khabib předpověděl pád Tonyho Fergusona

Zpátky v čase aneb Jak Khabib předpověděl pád Tonyho Fergusona
Zdá se to pomalu jako výrok proroka, ale Khabib přesně věděl, kdy a jak Tonyho čeká úpadek formy.

Když začínala ještě koronavirová krize, už tehdy ruský Orel na tiskové konferenci tvrdil, že Fergusona porazí a že mu jeho práci usnadní Tonyho pokročilý bojový věk. Tehdy se tomu jak fanoušci, tak i sám El Cucuy ještě smáli, ale opak se ukázal pravdou.

Když následoval zápas s Justinem Gaethjem, Ferguson v něm utrpěl jednu z nejhorších porážek kariéry. Téměř pětikolové bití ukončil až v poslední minutě pátého kola rozhodčí, na což Khabib zareagoval slovy: „Bůh dal všem lidem sílu na omezený čas. Nikdo se nedokáže na vrcholu držet věčně.“


Ruský Orel nikdy své soupeře slovně neurážel, ale jeho pravda uměla být dosti krutá. „Síla, odhodlání, reakce, správná mentalita, vše tohle máte jen na omezenou chvíli. Jednoho dne to zeslábne a Tonyho den bohužel už přišel,“ poukazoval Khabib na květen loňského roku.

Občas se stává, že se jistí fighteři ze dna zvednou, to však ale není případ amerického bojovníka. „Pokud dostanete takové bití, jaké uštědřil Justin Tonymu, jak se chcete vrátit? Víte, Tony za svou kariéru inkasoval strašně moc ran a někde se to muselo dřív nebo později projevit. Jak se může takovýto člověk vrátit na vítěznou vlnu?“ dotazoval se „The Eagle“ v říjnu loňského roku prostřednictvím streamu pro ESPN.


A jak plynul čas, Khabibova slova nám ukázala, jak moc byla pravdivá. Ferguson nejprve v jasném bodovém poměru podlehl Charlesovi Oliveirovi a následně i tehdejší devítce žebříčku Beneilu Dariushovi, což je soupeř, se kterým by dříve El Cucuy neměl sebevětší problémy. Nyní se však nechal kontrolovat na zemi, z níž se po celou dobu nedokázal zvednout.

I bez ohledu na tyto výsledky, Ferguson hlásí, že se nenechá zlomit a bude pokračovat. Daniel Cormier například navrhuje, aby mu UFC předhodilo snazšího protivníka a pak můžeme jen doufat, že se jindy obávaný strašák divize lehké váhy zase chytí. I když na vrchol to už asi jen tak nebude…


Další články