Sleduj nás

VIDEO: Bojovník zemřel po brutálním KO v zápase organizace BKFC

VIDEO: Bojovník zemřel po brutálním KO v zápase organizace BKFC
Surové bitky bez rukavic si vybraly svou daň. Teprve 38letý zápasník Justin Thornton zemřel po brutálním knokautu, který obdržel ve svém posledním souboji pod hlavičkou zápasnické organizace BKFC, kde se boxuje bez rukavic.

Zápas trval pouhých 19 sekund. Thornton se po tvrdém knokautu od Dillona Clecklera zřítil k zemi a zůstal bezvládně ležet. Po zápase musel být hospitalizován, protože kvůli následkům ničivého K.O. částečně ochrnul. Poté několik týdnů bojoval v nemocnici s infekcí, kterou mu způsobilo poranění míchy. Nakonec boj o svůj život prohrál.

Bylo mu pouhých 38 let a nebýt onoho osudného souboje, tak by s největší pravděpodobností byl ještě mezi námi. Prohlášení o jeho smrti vydala zápasnická organizace BKFC, když se dozvěděla, že se Thornton následkům zranění tragicky podlehl.




"Jsme velice zarmouceni, protože jsme byli informováni o smrti jednoho z našich bojovníků, Justina Thorntona, který soutěžil na turnaji BKFC 20. Připojujeme se ke zbytku komunity bojových sportů a vyjadřujeme nejhlubší soustrast jeho rodině a blízkým," uvedl v prohlášení prezident BKFC Dave Feldman.

Co se ještě musí stát, aby si lidé uvědomili, že k těmto tragickým úmrtím nemusí docházet? Zápasy bez rukavic jsou extrémně nebezpečné, protože údery nejsou vůbec tlumeny.


Bojovníci tak častokrát odcházejí s mnohem rozsáhlejšími zraněními, které navíc nemusí být na první pohled vůbec patrné. Opravdu je tohle ještě nevinná divácká zábava, která by měla být přístupná široké veřejnosti?

Další články