Sleduj nás

Žádný GSP, to Kamaru Usman je historicky nejlepším veltrem planety, má jasno Dana White

Žádný GSP, to Kamaru Usman je historicky nejlepším veltrem planety, má jasno Dana White
Úspěchy slavného Georgese St.Pierra už údajně byly překonány, postarala se o to „Noční můra“ z Nigérie.

Kamaru Usman má v UFC patnáct zápasů a ve všech vyhrál. Jedná se o neuvěřitelnou sérii, jíž k dokonalosti chybí jen jedna výhra, která oficiálně vyrovná rekord legendárního Andersona Silvy.

Doposud se jako o nejlepším zápasníkovi velterové váhy planety hovořilo o Georgesovi St.Pierrovi. Ten svůj pás vícekrát úspěšně obhájil. V rámci UFC ale dvakrát za svou kariéru prohrál, to Kamaru zatím nikoliv.


„Usman je velmi speciální člověk a naprosto fenomenální fighter. Za sebe musím říct, že to je historicky ten úplně nejlepší zápasník velterové váhy vůbec. Nemluvě o tom, že to je současná pound-for-pound jednička,“ nechával se White unášet.

„Stačí ještě pár zápasů a můžeme o Kamaruovi mluvit jako o tom úplně nejlepším ze všech, protože porazil naprosto každého. Nejenže poráží ty nejlepší borce z divize, on je ale dává i v odvetách,“ vyzdvihoval kvality svého šampiona.


Momentálně před sebou Usman již moc výzev nemá. Může se zkusit přesunout do střední váhy, anebo si počká na dalšího vyzývatele. Tím ovšem bude zjevně Leon Edwards, pokud v prosinci přemůže Jorgeho Masvidala.


Další články