Sleduj nás

OKTAGON 23: Matouš Kohout vs. Jan Široký, video a analýza

OKTAGON 23: Matouš Kohout vs. Jan Široký, video a analýza
OKTAGON 23 nám na prelims nabídne souboj dvou borců, kteří vždy doručí divákům atraktivní podívanou. Ostravský srdcař Jan Široký sice disponuje silně negativní bilancí osm výher a jedenáct porážek, ale vždy nechá v kleci duši a fanoušci jeho zápasy milují.

Vždy jde tvrdě za vítězstvím, o čemž svědčí 88 % vyhraných zápasů před časovým limitem! Naposledy se o jeho houževnatosti přesvědčil Matouš Juráček, který sice ve třetím bývalého karatistu udolal, ale rozhodně nedostal nic zadarmo. Honza navíc přijal zápas den před jeho konáním a navíc ve váze, která pro něj není optimální.

Matouš Kohout dokázal triumfovat v projektu OKTAGON Underground 1 a následně hned naskočil do reality show Výzva. Zde byl považován za jednoho z největších favoritů, ale po úspěšném prvním zápase musel odstoupit kvůli zraněné ruce. Náladu měl bývalému mistru Evropy v Muay Thai spravit zápas s Leo Brichtou.


Souboj dvou pražských gymů a odveta za Underground pro Matouše nabrala velmi jednostranný průběh a v polovině prvního kola bylo po zápase. Nyní má Kohout bilanci tři výhry a čtyři porážky, kdy 67 % vítězství získal knockoutem.


OKTAGON 23: Matouš Kohout vs. Jan Široký


I když je Honza Široký prototyp bojovníka, kterého musíte milovat, nemá podle nás v tomto zápase příliš velkou šanci na výhru. Matouš má za sebou desítky zápasů v postoji, které ho naučily využívat výhodu v dosahu na sto procent a perfektně pracovat se vzdáleností.


Leo sice odkryl Matoušovi mezery, ale dá se dost pochybovat, že Honza Široký disponuje stejnou schopností dostat Kohouta pod tlak. Podle nás si Matouš připíše výhru na body a vrátí se mezi top bojovníky lehké váhy OKTAGONu.


Další články