Sleduj nás

OKTAGON 24: Miroslav Brož vs. Christian Jungwirth, analýza a live video

OKTAGON 24: Miroslav Brož vs. Christian Jungwirth, analýza a live video
Jedním z hlavních taháků prelims karty turnaje OKTAGON 24 je střet Míry Brože s Christianem Jungwirthem.

Německý bojovník Christian Jungwirth absolvoval v OKTAGONu dva zápasy a u fanoušků se uvedl ve výborném světle. Na galavečeru s pořadovým číslem dvacet zvládl ubránit několik nebezpečných pokusů o submisi od Václava Holoty a zvítězil na body.

Na turnaji OKTAGON 21 sice podlehl Matému Kertészovi, ale výsledek byl velmi těsný a vítězství mohlo jít i na stranu Christiana. Čtyřiatřicetiletý bojovník s přezdívkou Stabil tak nastoupí s rekordem devět výher a tři porážky, kdy 67 % vítězství získal po rozhodnutí bodových.


Inkvizitor Miroslav Brož se po dvou tvrdých prohrách posunul o váhu níž a tato změna mu očividně svědčí. Ve veltru zatím zvládl uškrtit Igora Daniše a těsně na body přetlačit nebezpečného Adama Šindeláře.

V posledním zápase na turnaji OKTAGON 20 potom podlehl Janu Malachovi. Míra byl sice aktivní, snažil se tlačit a trefil pramálo úderů a škoda, kterou na jeho obličeji napáchal Malach, přesvědčila rozhodčí, aby dali zápasy zápas Králi Severu. Brož tak upravil svoji bilanci na devět výher a tři porážky, kdy 78 % vítězství získal na body.



OKTAGON 24: Miroslav Brož vs. Christian Jungwirth


Míra Brož je obrovsky pracovitým borcem, který se zlepšuje každým zápasem. Jungwirth je však pro většinu tuzemských borců opravdu tvrdý oříšek. Technicky je na tom Stabil rozhodně lépe a určitě nebude ztrácet ve fyzičce ani síle.

Inkvizitor vyhlašuje, že si to chce rozdat s německým bijcem na férovku uprostřed oktagonu a to v nás nevzbuzuje příliš optimistické představy o jeho možném vítězství. Očekáváme dlouhý zápas na plná tři kola, ale na české barvy tentokrát naše peníze nepůjdou.


Další články