Sleduj nás

OKTAGON 25: Martin Buday vs. Kamil Minda

OKTAGON 25: Martin Buday vs. Kamil Minda
Těžká váha organizace OKTAGON zůstala po odchodu Michala Martínka do ruské ACA trochu bezprizorní. V tuzemských podmínkách je opravdu těžké naplnit tuto váhovou kategorii kvalitou.

Dlouhodobě nejlepší domácí borec Viktor Pešta přestoupil do polotíhy a nové talentované tváře jsou vzácnější než rozumné výroky Vaška Mikuláška. Naši východní sousedé si ale dlouhodobě hýčkají jedno zajímavé jméno, které má potenciál prorazit i v zahraničí. Martin Buday roste pod vedením Attily Végha ve výborného bojovníka a zcela po právu dostane šanci zabojovat o titul. Již tři roky neporažený borec má bilanci sedm výher a jedna prohra, kdy 71 % vítězství získal knockoutem. V OKTAGONU se Bady představil ve dvou zápasech. Nejprve porazil na TKO v prvním kole Ukrajince Orlova a poté ve druhém kole upáčil Daniela Dittricha precizní kimurou. Buday má za sebou množství úspěšných turnajů v brazilském jiu jitsu, kde dosáhl na černý pás.

Kamil Minda se na domácí scéně představil poprvé loni na OKTAGONu 18. S Danielem Dittrichem si poradil již v první kole via TKO, kdy jej brutálně ubil na zemi. Poté na OKTAGONu 23 předvedl tři kola trvající válku s Brazilcem Kerissonem a připsal si cennou bodovou výhru. Upravil tak svůj rekord na sedm výher a jedna porážka, kdy 71 % vítězství získal knockoutem.

Zápas plánovaný na OKTAGON 23 musel být posunut kvůli Budayově zranění. Nyní se ho snad konečně dočkáme a borci nám předvedou akci hodnou titulové  bitvy. Polský King Kong má momentálně sérii pěti výher v řadě. Složité technické finesy nejsou jeho specialitou a spíše se spoléhá na hrubou sílu. Tento fakt by mohl vyhovovat technicky výborně vybavenému Budayovi, který má také nespornou výhodu v boji na zemi. Pokud se Bady nenechá trefit na začátku souboje, měl by postupem času získávat stále větší převahu. Jednačtyřicetiletý Polák není snadný soupeř, ale pro borce s potvrzenou účastí v Dana White Conteder Series je výhra v tomto zápase povinností!

Další články