Sleduj nás

OKTAGON 26: Lucia Szabová vs. Cornelia Holm, analýza

OKTAGON 26: Lucia Szabová vs. Cornelia Holm, analýza

Očekávaný letní turnaj OKTAGON 26, který hostí tradiční Štvanice, se rozhodně neobejde bez ženského zápasu. Čest startovat na nejoblíbenější akci roku dostala talentovaná Lucia Szabová, která změří síly se zkušenou Corenelií Holm.


Švédská bojovnice je pro tuzemské fanoušky známou tváří. Na turnaji OKTAGON 12 zdolala Veroniku Rodovou a na OKTAGONu 19 podlehla Lucii Pudilové. Oba zápasy došly až k verdiktu rozhodčích.


Právě zápas s první Češkou, která nastupovala v UFC, ukázal kvality Holm. První kolo šlo jasně za Švédkou a zápas rozhodla buldočí vůle, se kterou Lucka urvala následující dvě kola.



Na obranu Pudilové je třeba připomenout, že jí těsně před zápasem zkolaboval její trenér Láďa Erdelyi, a tak byla koncentrace české jedničky podrobena brutální zkoušce. Třiatřicetiletá bojovnice tak půjde do zápasu s bilancí čtyři výhry a tři porážky, kdy polovinu vítězství získala na body.


Lucia Szabová je v pouhých třiadvaceti letech jednou z největších nadějí slovenského MMA a pokud se jí vyhnou zranění, může být také první Slovenkou, kterou uvidíme v UFC. Bývalá judistka sbírala zkušenosti i v zápasech Muaythai a v kleci fantasticky kombinuje oba sporty.



Jak dokáže být nebezpečná v postoji, to ukázal neskutečný highkick, kterým vypnula řeckou bojovnici Christinu Netzu. Neporažená šampionka čtvrté řady OKTAGON Výzvy tak upravila svůj rekord na tři vítězství, která všechna přišla před časovým limitem!


 

OKTAGON 26: Lucia Szabová vs. Cornelia Holm


Cornelia je rozhodně zkušenější zápasnice s kvalitním wrestlingem, ale Lucia je momentálně v takovém laufu, že se proti ní sázet prostě nedá. Podle nás rozstřílí Holm v postoji, a pokud se Švédka pokusí jít na zem, bude se muset vypořádat s kvalitní obranou proti strhům, kterou Szabová disponuje. Očekáváme poměrně jednostranný zápas a další výhru pro Silent Killer.


Další články