Sleduj nás

Oktagon - Brož Miroslav - Běle Jakub

Oktagon - Brož Miroslav - Běle Jakub

Očekávaný open-air turnaj OKTAGON 13 na pražské Štvanici má na programu zajímavý souboj ve střední váze mezi Jakubem Běle a Miroslavem Brožem. Inkvizitor Brož v posledním zápase tvrdě narazil. Na OKTAGONu 11 si měl smlsnout na Milanu Ďatelinkovi, ale následovalo nejdrsnější ukončení turnaje, po kterém Míra svištěl do nemocnice.

Tímto zápasem tak skončila Brožova vítězná šňůra a jeho bilance se zastavila na 8 vítězství a 1 porážce, 86 % výher získal na body. Porážka očividně padla na úrodnou půdu. Míra upravil tréninky, zapojil do přípravy špičkového trenéra boxu Soukupa a je připravený vrátit se na vítěznou vlnu.


Na druhé straně klece ale bude čekat podobně natěšený soupeř, který výhru nutně potřebuje. Jakub Běle platí již delší dobu za jeden z velkých talentů českého MMA, ale k jeho smůle nezvládá tuto roli stoprocentně potvrzovat. Několik nadějně rozjetých zápasů nezvládl dotáhnout do úspěšného konce. Přesně do této kategorie spadá poslední Jakubovo vystoupení na GCF 48. V zápase s Miroslavem Vackem byl dvě kola jasně lepší, diktoval tempo, ale ve třetím kole vinou únavy úplně odešel a soupeř jej na zemi ukončil TKO. Nutno dodat, že rozhodčí se v tomto zápase nevyznamenal a přehlédl několik zakázaných úderů do zátylku, které Jakuba významně nahulily. Momentálně má tedy Běle bilanci 4 výhry a 6 porážek, kdy 50 % vítězství získal KO.


V tomto zápase je velký favorit Míra Brož. Nám ale přijdou oba borci hodně vyrovnaní, a proto nemůžeme odolat naprosto přestřelenému kurzu, který se na Jakuba stále drží okolo 3.51. Brož bude mít v tomto zápase velkou výškovou nevýhodu. I když určitě zapracoval na své obraně, některé věci se prostě nedají naučit za půl roku. Běle se MMA věnuje déle a je z obou borců ten komplexnější. Brož se bude určitě snažit o zkrácení vzdálenosti a klinčování na pletivu, kde může uplatnit svou sílu a fyzickou připravenost. Pokud bude Běle zvládat roztrhávání klinčů a nenechá se házet, má velkou šanci na úspěch.


Další články